dave_dömper Creative Commons License 2023.10.23 -1 0 33

"a ruszki megszálló jelezte, hogy a magyar és a lengyel békefenntartók ellen semmi kifogása nem lesz"

 

Na persze. Csak az egészen fiatal cselédlányok és az egészen elaggott akadémikus professzorok olyan naívak, hogy hisznek ennek, az ilyen tipikusan oroszos megnyilvánulásnak. Ha valakik, hát például, a lengyelek alapos leckét kaphattak ebből Sztálinéktól. Addig se igazán, de azóta meg pláne nem hisznek semmit az oroszoknak. Még azt se, akkor se, ha csak kérdeznek, de még ha csak néznek és bólogatnak

is - akkor se. Igazán nem tom mié, de valami relytéjes módon lyobban lehet hinni nekik, mint amiben te

- itt és most utazol.

 

"a szovjet maradvány állam"

 

A Földkerekség túlnyomó részének meggyőződése szerint ez ma nem más, mint maga a hatalmas Orosz Federáció - és semmi más. Talán még a Kínai Népköztársaság is ide tartozik és az ex szovjet szatellit - államok mellett csupán Észak - Korea igyekszik Putyinkék kedvében járni. Jellemző, hogy ebben még a magyar álláspont sem támogatja az oroszokat - kivéve talán egyes - egyedültéged.

 

"(...de az, hogy a nato miért erőlködik a szovjet határt visszaállítani? az érthetetlen? )"

 

Jelenleg csupán maga a hatamas Vörös Hadsereg erőlködik, ráadásul szó szerint ezen, emellett, szinte folyamatosan a szétfoszlás óta és mindig máshol és máshol. Persze valahol érthető ez is, mert nyilván baromi nehezen nyelték - nyelik le a keserű pirulát, amit még anno, Gorbacsov dugott le a torkukon és épp emiatt igyekszenek ezt a mostani akciót se háborúzásként, hanem eccerű, mezei "katonai művelet"

-ként felfogni. Persze tekinthetik ezt akár "havivérzés"-nek is, attól még nehéz szülés lett - lesz a vége -

és nem más. Jelenleg ráadásul és itt, sokkal érdekesebb ebben az az erőlködés, amit itt folytatsz, mert - egyfelől - a gondolkodó ember számára eccerűen csak vicces, - másrészt viszont - egy agyhalott akkor is elhiszi minden betüdet, ha nem taglalod ezt itt több fejezeten keresztül, vagy éppen nem nyitogatsz ennek külön zopikot.

 

 

 

Előzmény: zdcmchy (7)