gigabursch Creative Commons License 2023.10.22 0 1 24300

Nem tudom mire akarsz kilyukadni ezzel a cikkel meg hozzászólással. Annyi történik, hogy koherenssé teszik azt, ami 2007-2009-ig nyúlik vissza.

Pl a 2009-ben létrehozott erdőtörvény és az akkor megalkotott, csereerdősítésre vonatkozó szabályozások gyakorlatilag semmit nem változtak, illetve a pénzzel való megváltás lehetőségeit korlátozták folyamatosan az elmúlt hét év módosításai, viszont a régi szabályozások erdő övezetté sorolást nem kellő eréllyel oldották meg, most végre megoldódik az, amit 2004 óta, az LB jogegységi döntése óta leszartak az önkorik, mert nem volt a megyék kezében eszközök arra, hogy ezt erőből rendeztessék.

Ugyanide tartozik, hogy kb 170 körzeti földhivatal ugyanezen jogegységi döntésben leírt mulasztásos jogsértését idén kezdték el felszámolni, mert már akkor évtizedes probléma volt hogy az erdőterület (Evt.) és az erdő művelési ágú terület (Inytv) egységességét nem akarták rendezni, mert az nekik baromi kényelmetlen, meg dolgozni kell vele. Idén kiakadt náluk a hisztimutató, mert 22 ispán egyszerre tette a szőnyeg szélére a földhivatali dolgozókat és elzavarták dolgozni őket. Földhivatali ismerőseim egy része nyekergett is, bár volt több is, aki tudott a két évtizedes jogegységi döntésről, meg arról, hogy hogyan kellett leszarniuk a munkát...

 

Aztán ott van ez a minősíthetetlenül alacsony szellemi szintű Jávor.

Ne nevezze már magát a kérdéshez értő embernek, ember(?), na jó..., politikusnak az, aki nem tud különbséget tenni a természetvédelmi terület és az élőhelyvédelmi terület között!

Amúgy meg nem az egész Balatonpart Nat2000-es. S főleg nem védett!

Most hogy hülye-e vagy hazudik, vagy mindkettő, az részletkérdés, viszont az tény, hogy olyan elvárt jogegységi kérdéseket rendez a tv, aminek a gyökerei még 1996-97-re nyúlnak vissza.

 

Ugyanitt végre szabályozásra kerül az, hogy a fenti Evt-Inytv szabályozáshoz hogyan kell illeszkedne az Étv-nek, a településrendezési eszközökben mely szakaszban mivel jár az övezeti besorolás ill annak megváltoztatása.

 

Az meg, hogy hol milyen módon változtattak az egyes települések és hogyan b.szták meg hátulról az eddigi szabályozást már az 1990-es években, mikor először kapott a Balaton kormánybiztost, és azóta, az nem ok arra, hogy ne legyen egységesítve a szabályozás és vannak kérdések, amiket nem részterületes (régebben BATrT és Balaton tv, később egybegyúrva Kiemelt fejlesztési térségek tv), hanem országos szinten igényeltek egységességet, tehát rendezni kellett.

 

 

(Jöhetnek a -1 jelölések)

Előzmény: Hehe164 (24296)