Kedves michelin!
Nem szólnék, ha nem támadnál ilyen vehemensen. Csupán leírtam a véleményemet egy helyrôl, melyhez e topik olvasása során kaptam kedvet, s mely hely nem azt hozta, amit várt tôle az ember. A Hova_érdemes_menni_vacsorázni_Pesten? cím (a topik címe) pedig nem tartalmaz semmiféle utalást a gasztronómiai tudományára, én pedig naivan eddig azt hittem itt leírhatják az emberek a véleményüket egy vendéglôrôl (Pest határait már rég átlépték a hozzászólók). Ezek után nem értem miért ítélsz el - csak azért, mert nem harsogtam dicshimnuszt? A Ráspi tulajdonosa nyilván nagyon kedves ember (ot magát sajnos nem ismerem) és nagyon sokat dolgozott azért amit elért, de EZÉRT még lehet néhány dologról negatív a véleményem. Nem lekicsinylo, mint ahogy Te látod.
Mellesleg a hely hátterérôl, életérôl, keletkezésérôl se nekem, sem a betérok kilencvenkilenc százalékának fogalma sincs.
1. A bútorokkal kapcsolatban úgy látom, egyezik a meglátásunk (Valóban Frédi-Béni díszleteire emlékeztetnek a kertibútrok), errôl tehát fölösleges vitázni.
2. A fénymásolt lapok fölé nincs kiírva, hogy ez az egyetlen magyarnyelvű médiában megjelent mélatás a helyrôl és gazdájáról öt év kemény munka után, szóval elsô blikkre akkro is azt mondják, mint amit leírtam.
3. (Hogy germánnak néztek arról te is tehetsz) - ugye ezt Te magad sem gondolod komolyan? Tényleg nem látod, hogy mi a gond?
A kézzel írott étlapokkal kapcsolatban: azt hiszem, a kézírás csak a "természetes" hatást hivatott tovább fokozni. Ezt igenis agyoncsapja a fénymásolás. Azt írod, még nem jártál olyan étteremben, ahol egy tucatnyi étlapot kézzel másolnának - én sem, azt hittem az elsô étlap láttán ez meg fog változni. Aztán mégsem. Puff neki.
4. Sajnálom, hogy gyakran szomorkodsz a magyar nép aljának iskolázatlanságán (miszernit nem tudnak szémolni). Az ételek mennyiségében, lehet, hogy igazad van (nem vagyok gasztronómiai szakember, nem dolgoztam konyhafôkönnként), mindenesetre olyan nagyon eltörpülnek a hatalmas borválaszték mellett...
Az árról meg csak annyit: ÉS? A benzin minden benzinkútnál ugyanannyi. Ne mondd, hogy a Ráspi árai nem nônek magasan az átlag fölé! Persze, erre lehet azt válaszolni, hogy olyan is a minoség, aki nem bírja megfizetni, az ne jöjjön ide, de néhány sorral alant még vmiféle mefizethetôségrol szólt a fáma.
Egyébként nem riadtam el, szerintem csakazért is visszatérek majd oda, de: ôsszel, vagy télen, hogy ne lássam a kerti bútorokat és hallhassam a vaskályha duruzsolását és találkozhassak a tulajdonoasal.