FERENSZ Creative Commons License 2023.10.19 0 0 2637

Minichamps Ford Focus - donor:

 


Kerestem már egy ideje donor Focus-t, de persze mint tudjuk donor autót nem könnyű találni, főleg egy igényes gyártó példányai közt.
Márk Dénes barátomnak is említettem párszor hogyha tud donort szerezni, akkor érdekelne.
Igazából sajnálom a járgányt így is, mivel "csak" a tükrei hiányoznak, amit könnyen lehet pótolni, másféle változat felrakásával, vagy akár egy eredetiről leszedett minta alapján kiöntéssel és színre fújással.
Egyik alkalommal - mint ahogy az lenni szokott - nézelődtem neten, természetesen gyűjteményem tovább gyarapításának opciója miatt és belefutottam ebbe a tükörhiányos változatba.
Sajnos licites volt, így mondhatni kellett is rá tenni egy ajánlatot, de szerencsére sikerült megnyerni.
Persze utána belegondoltam hogy "normális vagyok Én?".
Egy donor autót megvenni eBayről amire még majd jön a szállítás is?
De sajnos igen.
S hogy miért kellett?


A kerekei miatt.

 


Ugyanis a kombi ezüst változatomat már bemutattam korábban, de annál nagyon zavart, hogy nem tudom miért abban a ronda sok küllős kerékváltozatban kellett kihozni.
Noha a kombiból is eleinte a farmerkék változatom volt meg, majd miután tudomást szereztem egy ezüst változatról, az lett a keresett példány.
A farmerkéket eladtam, de ez a kerék dolog akkor is rohadtul zavart.
Lévén ez szerintem sehogy sem áll jól egy - főleg - családi kombinak.
Így ezért kellett a mostani piros.

 

 


Persze megint forgathattam fel a négy nagy dobozomat, aránylag sejtettem hogy valamelyik tetején lesz a jobb sarokban mivel emlékeztem rá a legutóbbi kipakolás miatt.
Aggódtam kicsit hogy fog menni a kerékcsere, mivel úgy emlékeztem hogy a kombinak külön-külön szabadon futó kerekes kialakítású a felnije, de szerencsére nem.
Szerencsére pár perc alatt megvoltam az egésszel, a kombiról is és a pirosról is sikerült normálisan, óvatosan lefejteni a felniket és átcserélni őket.
Első alkalommal egy szimpla padlólemezes cserére gondoltam, de persze nem ugyanaz a méret, így az sajnos nem volt kivitelezhető.


Azért mégis csak jobb így a szokásos 5 küllős csillagos felnivel, már csak azért is, mert az 5 ajtós hatchback is ilyen kerekeket kapott és a Focus C-Max is.
Így azért sokkal jobban tetszik.

 


Lassan már az lesz a jelmondatom hogy: "Ha a Minichamps elb.ssza, akkor Dr Tóth megoldja." :D
Akár a BMW 3-as kombi hiányzó irányjelzős kialakítását, a Focus bal hátsó lökhárítós lámpa hibáját, vagy egy kombi kerék cseréjét illetően :D