Törölt nick Creative Commons License 2023.10.18 0 0 4272

Reméljük, mielőtt bekövetkezne a humanitárius katasztrófa, átengedik a segélyszállítmányokat, amelyek hosszú, tömött sorban várakoznak a határnál.

Már legalább 10 napja megy a csiki-csuki.

A civil palesztin lakosokon kívül senkinek nem érdeke.

Egyiptom csak szavakban támogatja, mert fél a menekültek tömegétől.

Izrael elvesztené a zsarolási lehetőségét, simán lekapcsolták a szolgáltatásokat minden lelkiismeret furdalás nélkül.

Villany azért van még itt-ott, mert eddig is bizonytalan volt, ezért sok a generátor, de az üzemanyag hamarosan elfogy.

A kórházakban 0,3 liter a napi víz adag.

A vizet délen visszakapcsolták csak az áramot nem, ahol szivattyúkkal működik, ott továbbra sincs víz.

Még sorolhatnám.

Egy hete benyaltam, hogy Izrael szétbombázta a határátkelőt, ezért működésképtelen.

Mindkét félnek (Egyiptom és Izrael) jól jött, mert volt mire hivatkozni.

Még az amerikai állampolgárokat sem engedték át, amiben már legalább háromszor megegyeztek.

Pár napja az USA nyomást gyakorolt Egyiptomra, már elvileg kinyitná, de Izrael új ötletekkel állt elő.

Minden kamiont átvizsgálna, mielőtt behajtana, fegyvereket keresve.

Izrael előbb ragaszkodott a túszok elengedéséhez.

Most az egyik ismert feltétel, hogy ne jusson a hamasz kezébe, biztosan oda jut, vagyis ezért is megakadályozható.

Még nem is említettem a harmadik felet, a gázai részen az áthaladástól a hamasz dönt ...

A tévében mutatott üzemanyag szállítók az ENSZ tartalékait vitték a Gázai övezeten belűről.

Ahogy a háborúban nem számít egy kórház, ha hadianyagot sejtenek benne vagy alatta, ugyanúgy nem számít a víz, az áram, a gyógyszerek, az oxigén és egyéb dolog hiánya sem.

Szeretném, ha rövid idő múlva működhetne a segítségnyújtás, de szerintem még lesz néhány kör.

Előzmény: kígyószisz (4224)