Bateman Creative Commons License 2023.10.18 0 0 2788

Álvarez Guillermo del Toróval beszélgetett a napokban a Directors Guild of America egyik paneljén, a beszélgetés során került szóba, hogy mi a helyzet az Alien: Romulusszal. A rendező így emlékezett vissza a torokszorító élményre, amikor elkészítette és leadta Scottnak a Romulus első, saját maga által készített vágását:

 

"Egy héttel ezelőtt végeztem a rendezői vágással, majd át kellett esnem a nyilvánvalóan hihetetlenül feszült procedúrán, azaz el kellett küldeni az anyagot Ridley-nek. Azt akartam, hogy ő legyen az első, aki megnézi. És mindenki biztosított arról, hogy Ridley tényleg kemény tud lenni. Nagyon kemény különösen akkor, ha valami a saját filmjeihez kapcsolódik. Nem bánt kesztyűs kézzel a Szárnyas fejvadásszal sem, ami szerintem amúgy egy mestermű lett, és hát neki azért voltak problémái a filmmel, mert ez nehéz így számára, hogy az ő művéről van szó."

 

Mindenesetre Álvarez kötelezte magát arra, hogy a Romulus megtekintését követően személyesen találkozzon Scott-tal, aki így a szemébe mondhatja a kritikát.

 

"Szóval úgy voltam vele, hogy nincs az az isten, hogy ebből én győztesen kerüljek ki. Még ha nem is vágytam erre, el kellett mennem oda, leülni vele egy asztalhoz, a szemébe nézni és meghallgatni, amit mond. Még akkor is, ha azt mondja, hogy 'Tönkrevágtad az örökségem!'. Ott akartam lenni vele egy légtérben, a szemébe akartam nézni. Nem szerettem volna, ha csak kapok egy e-mailt, amelyben Ridley azt mondja, hogy…"

 

Álvarez tehát fogta magát és meglátogatta Ridley Scottot azt követően, hogy a veterán filmalkotó megnézte a rendezői vágást.

 

''Egyedül akarta megnézni, mert hát ez Alien-film. Nagyon fontos számára. Nem akarta, hogy rajta kívül más is ott legyen a szobában. Ettől csak még inkább berezeltem, amíg várakoztam. Aztán egyszer csak kisétál az ajtón, majd odajön: 'Fede! Mit is mondhatnék? Ez kib*szott nagyszerű!' Ez olyan volt számomra… uhh… A családom már jól tudja, hogy ez volt életem egyik legnagyszerűbb pillanata, hogy egy ilyen nagy mester, akit annyira csodáltam, egyáltalán megnézte a filmemet, de hogy még így is vélekedett róla… És amúgy nagyjából egy órán keresztül ecsetelte, mi tetszett neki.''