Babetta anyo Creative Commons License 2023.10.05 0 1 113168

Mekkora legenda, hogy a BK amatőr színészeket foglalkoztatott, ott van ugye a Gálvölgyi paródia, meg ugyanőt hallottam erről akkoriban nyilatkozni is erről. Holott talán a paródiából csak az Ákost játszó nem színész valóban fura hangsúlyai vannak, a többiek mind színészek. Igaz, induláskor szinte kivétel nélkül kevéssé ismert arcok voltak, nem a "régi, nagy öregek", akiknek munkát meg pénzkereseti lehetőséget kellett adni, de agyerek/Kamasz szereplők kivételével színészek voltak. 

Mennyivel jobb is a Szomszédok, ahol legendák járathatták le magukat... például a részeg jeleneteket egyikük sem oldotta meg soha jobban, mint tette volna akár a BK-ból az Ákost játszó színész...

A BK-t nyilván lehet utálni, leszólni, de szerintem egy meglehetősen profin megvalósított, kimondottan a nézői igényeknek megfelelő, agyzsibbasztásra készült sorozat. Könnyű neki rabul esni.

Érdekes játék elgondolni, a Szomszédok megmaradt-e volna egyáltalán, ha igen, mennyi ideig tudott volna aztán talpon maradni úgy, hogy egynél több csatorna kínálatából lehetett volna válogatni minden második csütörtök este.

Persze Kalamárnak is nagy lett az arca egy idő után (na ja, a siker visszamenőleg is okossá tesz), de hogy ezért szakmabeli nagy nevek is legendaként, a minőségi televíziózás atyjaként emlegessék...

A Szomszédok meg lehet nem is annyira azért jött létre, mert valami fontosat akart elmesélni, hanem pont azért, mert barátoknak, ismert neveknek, a sorozat atyjának drága feleségének akart -ezek szerint igen jó- kereseti lehetőséget adni? (most igazságtalan vagyok, mert kezdetben az alkotói csapat célja talán nem ez volt, ott még Horváth Ádám csak egy volt közülük, de tőle legalább kétségtelen, hogy elég perspektiva nélküli dolog volt akkor hetven körüli főszereplőket benyomni a koncepcióba, csak mert a régi, nagy öregek....de persze ennél nagyobb baj volt, hogy aztán is ott tartotta őket, amikor már kiöregedtek még az ottani szerepükből is, karaktereiket meg nem tudta úgy megújítani, hogy indokolt legyen, hogy főszereplők maradnak és a történet már nem a Mágenheim-Szelényi-Vágási családokról szól, akiknek az életében időnként még fel-felbukkannak, de csak vendégként, nem főszereplőként)

Előzmény: Racilaci (113167)