funfun111 Creative Commons License 2023.10.05 0 0 113164

"Elmondta, szerinte mi rejtőzött a sorozat sikeressége mögött.

 

Sok mindent köszönhettünk Horváth Ádámnak, többek között, hogy azt mondta, ezeket a színészeket meg kell fizetni. Nem azért, mert én gazdaggá akarlak téged tenni, hanem hogy az a munka jó hangulatú legyen. Oda mindenki úgy ment be, hogy jó kedvvel dolgozott. Ma mindenhol kevés a pénz,

 

Trokán szerint a Szomszédok történetének volt lelke, ő ebben keresi a magyarázatot

 

Állítása szerint fiatal gyerekek – akik még nem is éltek a sorozat idején – is ismerik a Szomszédokat, mert nagyon egyszerű lelkülete volt a műsornak."

 

Háááát, mintha Trokán műűűűűvész úúúúr is egy emelt szintű valóságból látná a világot, mondandóját fűszerezi a Mestertől tanult panelekkel. Fiatal gyerekek maximum Vágási Feri internetes és mikroszoftvindózos kalandjait ismerik. Janka nénit is már csak egy-egy meme erejéig, hátteréről szerintem nem sokat tudnak. A Szomszédok egyszerű lelkületében igaza van: voltak a jók és a rosszak, már a ruházatukból (lásd pedofilok selyemsálas öltözete), környezetükből, viselkedésükből (újgazdagok műveletlensége) tudni lehetett, kikkel nem szabad azonosulni. Amúgy az a lélek, amivel az Opusz rendelezett, elég sivár volt. A jókedvű munka annyira meg nem ütött át, még a valamelyik évben leadott ún. bakiparádé is inkább szánalmas volt, mint vicces.

Előzmény: Babetta anyo (113162)