FERENSZ Creative Commons License 2023.10.01 0 0 2631

MG GT:

 

 


Az MG név már bizonyára ismerősebben cseng, nekem mégsincs nagyon modellben.
Talán a fehér cabrio Hongwell példányom, de ennyi.
Amúgy korábban a DeLorean-nál azt hittem szintén a GMC név van kiírva, aztán láttam hogy DMC, vagyis gondoltam hogy a DeLorean Motor Corporation (- Ki az a "korporésön?", - Bunkó vagy Bugsy!) akar lenni az a rövidítés.
Az MG-nél sose jutott eszembe hogy mi lehet a rövidítés, azt hittem simán csak így hívják a gyárat, pedig ennek is van rendes neve.
Az MG rövidítés ugyanis a M-orris G-arage gyárat takarja.
2006-tól 2011-ig volt köze a NAC - azaz Nanjing Automobile Corporation - céghez is, gondolom ez a mostani példány is egy ilyen kínai piacra készült "szedánosított" változat.
Jó hogy meg tudtam szerezni, ugyanis lehetett az eladó termékei közt találni, de egy fehér GT (vagy mivel ez is GT megnevezésű alapból, akkor az legyen "Gt GT") változattal együtt, rendesen sportosítva - fekete kerekek, spoiler hátul stb... - de Én csak erre vágytam.
Szerencsére mielőtt még elküldtem volna a linkeket, előtte még újra átnéztem megvannak-e egyrészt, másrészt hogy indult-e valami újdonság és ott volt külön az elérhető tételek közt.
Ugyanis annyira akartam hogy képes lettem volna megvenni a fehér GT változattal, de persze az nem kellett volna - nem, nem adtam volna el attól - de így legalább nem annyit fizettem a két modellért hogy meglegyen, mint ha csak ezt akartam volna megszerezni.
De sikerült.


Elől szép a formához igazodó és rendesen azt kitöltő lámpákat kapott, alatta egy krómos égőhelyes berakással.
Szép az MG logós hűtőmaszk is, valamint a kidomborodó mocitető is.
Alul kapott egy fekete szellőzős berakást, széleken ezüst ködlámpás kialakítással, igaz festve.
Azt mondanom sem kell hogy ez is napfénytetős változat.
A tükrök is szépek, felül a kocsival azonos, alul fekete résszel és benne kis ezüst - gondolom irányjelzős - kialakítással.


Fűtőszálas hátsó szélvédő, valamint szép, egybe piros lámpát kapott, melyben azért meghagyták a tolatós-irányjelzős részt - csak pont ott fénylik kicsit a vaku - amely rendesen követi a formát és átszeli teljes egészében az autót.
Természetesen a két berakás hely látszik, de annyira nem baj.
Felette ott az MG embléma és érdekes módon itt az első rendszámmal ellentétben az MG rövidítés megválaszolását kapjuk, Morris Garages :D
Ha úgy nézzük nem egy szépség, mivel ez az emelt far magasság, ugyanakkor ha csak a lökhárító részét nézzük mekkora már, de nekem mégis tetszik, mert bejön.
Merész.
Az alsó feketés részben kapott két piros prizmás festést és egy ezüst dupla kipufogót.