Lovrin Creative Commons License 2023.09.27 -2 15 481828

hogy majd egyszer ránkszakad a kincstár,

 

Itt a kincstár mindenkire rászakadt már, csak a vasútra nem, és láthatóan nem azért mert nincs pénz hanem azért mert nem akarnak ide pénzt hozni.

 

Mindeközben van pénz 200+ Lynx gyalogsági harcjárműre darabonként 4 milliárdért, meg Vodafonra, meg reptérre, meg kétes kihasználtságú autópályákra mint M6 vagy M44 vagy M49-es, meg alapjában véve minden marhaságra, nem uniós, nem kínai, magyar költségvetési pénz azonnal, ma reggel is felkel Lázár azzal hogy neki végig legyen 4 sávos a 47-es debrecenig akkor tuti az is lesz. És nem kell huszonhat évig megvaltanokat írogatni rá meg az eunál kuncsorogni.

 

Aztán ott a BuBe, abban sincs köszönet mert úgy sikerül rászórni 800 milliárdot hogy a vasút egésze semmit se profitál belőle, mondjuk ez a komplett járműbeszerzés amit leírtam belefért volna 600 milliárdba úgy hogy a maradék 200-ból a 150-es is megújul. Mert ha azt tartották volna fontosnak hogy a vasútra költsenek, akkor nem a kínaiak marhaságát építik hanem azt ami nekünk kell, és úgy ahogy nekünk kell. De mi itt sem a vasútra akartunk költeni hanem a kínaiakra

 

Én leírtam hogy minek kellene lenni egy középtávon kialakítható járműparknak, persze ha arról kérdezel hogy a mai nemakarás mellett mit lehet tenni hamarabb kezdenék el használt dízel motorvonatra spórolni, meg rendbe rakni a pályafenntartást ezt is már leírtam sokszor, de még ez is álom kategória ezen a szerencsétlen vasúton.

 

Egyébként nem kéne scifinek lennie hogy évi 80 milliárdból veszegetünk motorvonatokat, és 2030-ig összejönne mindez, pont ahogy a pályára is költenénk nagyprojekten kívül ennyit, de ha az állam minden hülyeségre akar költeni csak vasútra nem akkor ez van, marad a szar színvonal.

 

Előzmény: IMCS (481824)