sr1 Creative Commons License 2023.09.25 0 0 102962

Szerintem a WPS csempe alá való. A WPS alá nem kell simítás.  WPS a vízzáró tulajdonságai mellett egy flexibilis alapot biztosít pl. a fuga csempének, de a sarokba kell szerelni dilatációs szallagot. 

Ha glettelt felületet szeretetnél, akkor le kell a vakolatot hálózni és glettelni (tökéletes simára, mert az ajánlott festék minden hibát kiad) és két komponensen vizes bázisú epoxi festékkel átkenni.  Előtte fel kell kenni a hozzá való alapozót is. Ebben az esetben is meg kell oldani, hogy a sarok ne repedjen. 

Így a felület belülről tökéletesen vizzáró és jól takarítható, 3 vékony réteget kell felkenni, másképp foltos lesz, matt -selyemfényű festéket kevertess, a fényest nehéz szépen felvinni.

Az okos szakik, két színnel bolondítják meg az epoxitikus festéket, a második réteget szivaccsal viszik fel, az eltüntet minden hibát. 

A szakszerű megoldás a mikrócement, de az komoly szakmunka és méregdrága.  

Talán jobban jársz, ha a vakolt falra felragasztasz egy réteg zöld gipszkartont, mert arra simább felületet tudsz glettelni és könnyebb a dilatációs hézagokat megoldani. Arra is kell haló, telibe.

 

 

Előzmény: Sraffter (102961)