APT Creative Commons License 2023.09.25 0 1 19021

Hát, én ebben nem vagyok már innentől kompetens - mert az igazság az, hogy SEMMILYEN KVARC-SZERKEZETES zsebórát sem érdemes szerintem megvásárolni, sőt, az én - nyilván sajátos - értékrendem és ízlésem szerint ezek "nem is valódi zsebórák".

A zsebóra egyfajta történelem, egy historizáló, "oldtimer" valami, és az egész lényegétől idegen egy modern kvarc-szerkezet, egy valódi zsebóra "felhúzós-mechanikus". Egyébként ezek a "kínai tákolmányok" végül is nem annyira gagyik (ha megvetted volna a 200 eurós Dugenát, lehet, elégedett lettél volna vele - no ezt megkapod a tizedéért a hivatkozott linkeken - nem igazán mondható, hogy rosszabb minőségben, jó eséllyel ugyanazt kapod, ezek a cégek szállítják a Dugenának is, már a kért feliratokkal-számlappal, "private-label" gyártásként), szóval tehetsz velük kísérletet simán.

 

Ha tényleg "valódi zsebórára" vágysz, akkor viszont érdemes valami szép állapotú antik darabra hajtani, azért a 200 euróért már kapsz például egy szép állapotú, jól működő százéves Omegát is akár... Persze illik leszervizeltetni, oda kell rá figyelni, de azért az "mégiscsak más, mégiscsak valódi".

Előzmény: retroanalog (19019)