USB-s "hangkártyát" egyszerű csinálni saját áramkörként és bele lehet építeni a rádióba, vagy megvenni - és szintén beletenni a rádióba
Ezt csináltam az ADX-S kittel. Vettem hozzá usb-s audio dugót (valami másfél dollár volt). :-)
A vevőjével nem voltam elégedett, építettem hozzá egy másikat 8 elemű kvarcszűrővel.
Az USB-ben vonzó, hogy PC oldalon nem kell semmit telepíteni. uC oldalon TinyUSB-vel már több készüléket is csináltam.
A WiFi-vel, Bluetooth-szal egyébként nem értek egyet; a rádiós átvitelt kerülni kell. Nem mintha nem működne, de akkor is.
Nekem más az ízlésem, én a vezetékeket próbálom kerülni. Errefelé megy a világ, a telefonokról is elhagyják a füles csatlakozót, lassan a tápot is. Mobilon az USB-t a felhasználók 99%-a kizárólag töltésre használja, ha vezeték nélkül töltenek, el fogják hagyni. Nem lesz semmi vezetékes csatlakozás.
Később - ha minden egyéb jól sikerül - mobilhoz is illeszteni szeretném a rádiót.
A Wifi frekvencia olyan mérékben magasabb a HF-nél, hogy nem okozhat zavart. Így - eltekintve attól, hogy nekem nehezebben megy programozni - nem látom hátrányát.
elfelejtjük a Windows-t, és a rádió egy egykártyás Linuxot tartalmaz
Ezeket nagyon szépen kidolgozták, Hermes, Radioberry pl. Ezen a pályán nem tudok labdába rúgni, egyszerűbb dologgal próbálkozom.
Tetszik, hogy az SI5351-gyel közvetlenül lehet FT8-at előállítani, és az SSB-vel is megpróbálkozom ugyanazzal a módszerrel (persze nehezebb).