gyben Creative Commons License 2023.09.20 0 0 15390

 Bár nem Citroën, de kapcsolódva korábbiakhoz, nem tudok úrrá lenni indulatomon egyik utolsó "magánszerviz" látogatásom tapasztalásától.

Kérésem volt az első futómű komplett vizsgálata, szükség szerinti csere, hátsó (dob)fékek kopásának ellenőrzése, annak karbantartása.

Munka elvégezve, számla kiállítva, overallos mester büszke a munkára és vélhetőleg elkönyvelte, hogy újabb hülye akadt a horgára.

Szántam rá némi időt és megpróbáltam adózni a remeklésének.

Az első kerekek csavarjai nyúlásig megtépve, na itt biztosan hozzányúlt. Igaz a másfél menetes jobb oldali rugótörés elkerülte a figyelmét, de ki deklarálja, hogy a kért és kiszámlázott fmű. ellenőrzés mit foglal magában.

A hátsó kerekek csavarjai gyári előírás szerinti nyomatékkal meghúzva, vélem - s a bontás után bizonyossá vált - csak azért, mert az ellenőrzést, karbantartást munka helyett szemrevételezéssel váltotta ki. Ember azt meg nem bontotta, mindent vastagon fékpor borított.

Ezek azért a biztonságos autózást veszélyeztető műszaki problémák, s aki így dolgozik az szándékos veszélyeztetéssel gyanúsítható.

 

A mágus nem érezte magát kényelmetlenül amikor reklamáltam. Lehet, hogy nem a munkájának képekkel dokumentált lehetőségével kellett volna szembesíteni , hanem egy ásólapát élével.

 

 

Előzmény: gyben (15389)