Sheverush Creative Commons License 2023.09.20 -1 0 257480

A mai napon Hegyi-Karabah (a szakadár Arcah Köztársaság) megadta magát az azerieknek, de facto megszűnt létezni.

 

Az FC Noah eredeti neve FC Arcah volt. A klub (amúgy naprakész) wiki oldala szerint a klub tulajdonosa (vagy inkább társadalmi elnöke?) még mindig Karen Abrahamyan, aki az Arcah Köztársaság hadügyminisztere meg vezérkari főnöke volt korábban.

 

Fontos ez a DVSC működése szempontjából? Szinte biztos, hogy nem.

 

(OFF Én nem értem a kaukázusi politikát, de minden háborús agresszor kapja be. Jöhetnek persze sokan azzal, hogy ennek is nyilván volt előzménye. De most az azeriek (meg persze Erdogan) csak simán kihasználták, hogy az oroszok lenullázták magukat, és elfoglaltak egy (jelenleg már biztosan) identitásában is elsöprően örmény többségű területet, aminek nehéz örülni, még ha amúgy nem fújok egy követ Putyin szövetségeseivel, és az arcahi azeri kisebbség sem örömében ment el korábban. Amúgy a nemzetközi jog szerint is az ott Azerbajdzsán része, úgyhogy a nemzetközi közösség ezen a háborún hamar túl fogja tenni magát, mert szinte csak az oroszok által kreált és el nem ismert szakadár bábállamok ismerték el Arcah függetlenségét, mint Transzisztria, Dél-Oszétia, Abházia. ON)

 

Egyetlen dolog lehet most érdekes: a háború korábbi 2020-as szakaszában Sienában "tüntettek" a Noah Siena játékosai a Karabah mellett. Ha most nem lesz ilyen, az azt mutatja, hogy a tulajaink tanultak ezen a téren is a korábbiakból, és már nem politizálnak a klubjaikon keresztül. A tippem, hogy nem lesz semmilyen politikai állásfoglalás Debrecenben, mert egyrészt akkor Sienában az örmény tulajok közvetlenül irányították a klubot másrészt most Örményországban is más szelek fújnak (nyugatibbak).