ControlDenied Creative Commons License 2000.04.25 0 0 1345
Hello mindenki!
Ime az en koncertbeszamolom (remelem, meg sokan irnak!) :

Eleg jol ismertem mind a harom zkar eddigi alkotasait, persze hogy kivancsi voltam rajuk! Mar
karacsonykor megvolt a jegy :) Rengetegen voltunk, talan tul sokan is; sajnos nem volt olyan
kellemes a hangulat, mint pl. Manowar koncerten. Sokan tomboltak, eleg brutalisan, feleslegesen.
Ez nem az a zene. Kar, hogy nem lehetett a szinpadtol 5 meterre kulturaltan szorakozni.
A Sonata Arctica-t nagyon vartam, meg is leptem magam egy SA poloval, rogton amint beleptem
a Pecsaba :). Sajnos keveset jatszottak a fiuk, de maximalisan meggyoztek: ovek a jovo!!
Hallgassatok meg a Strato korai albumait, sehol sincsenek az Ecliptica-hoz kepest!

Befele menet azt talalgattuk, ki lesz a legidosebb fazon, akit latunk...Azt hiszem, a Rhapsody
vendeggitarosa joggal palyazhatott a cimert :)
Az emberek jelentos resze szerintem csak a Rhapsody-ert jott el, es a szar hangzas ellenere
elveztek is a koncertet legtobben...En csalodtam bennuk; Luca meg nem is volt rossz, de Fabio
elcsalta a fele enektemat! A refrenek nagy reszet a kozonseg enekelte, a klasszikus betetek
meg kasasan szoltak, finoman szolva. Staropoli baratunk lelkes volt ugyan, de nem sikerult
atadni azt a hangulatot, amit a lemezeken hallhattunk. Ennek ellenere ( stilusbol adodoan:) )
kellemes volt, de tobbet vartam.

Kovetkezett a foattrakcio, a Stratovarius. Ok persze birtak 30 percen keresztul hangolni..!
A Finlandia tulsagosan hosszu bevezetoje utan felcsendult a Hunting... es megindult a mar emlitett
agressziv orles (Szerencsere a vadallatok a koncert vege fele mar elfaradtak). Profin szoltak a
sracok, hibatlanul hoztak a regi szamokat, sajnos meltatlanul keveset jatszva a Destinyrol.
Kotipelto tokeletes volt, felelmetes, ahogy kitartotta azokat a bizonyos hangokat (egy kis
visszhangos segitseggel, haha). Timo Tolkki is boldogan vigyorogva pengette vegig az estet,
elvezte a kozonseg lelkesedeset. Jorg Michael meg csak dobalta a dobveroket, meg akkor is,
ha neha nem kapta el tokeletesen oket...nem nagyon esett ki a ritmusbol, meg kell hagyni.
Hasonloan, a basszeros is jol nyomta. Jens "kezimunkajat" sajnos nem nagyon tudtam megfigyelni,
de amit lattam, az allat volt... Nem semmi arc. Szoval osszessegeben: kihagyhatatlan
koncertet lathattunk, kisebb szepseghibakkal. Meg rengeteg ilyet!

Udv Dr. Feelgood-nak, talalkozunk Szegeden!
bye.