Törölt nick Creative Commons License 2023.09.19 0 0 19892

Megéri barackot termelni a kertben.

Mert megvan miért csökken a gyümölcsfogyasztás, az emberek miért nem szeretik.

Most hogy idén semmi nincs a kertben rá vagyunk fogva hogy vegyük a gyümölcsöt.

Tesco/Auchan/Zöldséges fronton vásárolunk, egy Mo. nagyvárosban.

 

A barackok 1200-1500 ft-ért olyanok, mint a kő, amiket az ősember dobált az állatokra.

Olyan kemény, hogy betörné a fejem, ha fejbevágnának vele.

Ízze nincs, még csak nem is éde, kemény, beletörik a fogam.

 

A kajszi szintén.

A szilva szintén.

Hát ez borzalmas, ehetetlen félérett zöld ízzetlen kemnény izé, kurva drágán.

Gyerek koromban amikor ilyen kemény volt még a fán, a szüleim/nagyszüleim azt mondták, még ne egyek belőle mert még nem érett, és ezért meg fog fájdulni tőle a hasam.

 

És ezt árulják, meg veszik de szerintem venni csak 1*, utána senki soha többet.

Én se, az biztos.

Így lehet tönkretenni a gyümölcsfogyasztást.

 

Egyedül a szőlő ehető, az almából vannak jók, és a kivi/narancs/banán (ezeket utóérlelik vm etiléngázos tárolóban) ehetőek, csak ezeket a gyümölcsöket szabad enni.

 

Amikor mondom az ismerősöknek, hogy milyen jó volt pár éve a kertben a kajszi meg az őszi, mind mondják ugyn mi jó van abban a kemény ehetetlen  ízetlen sz@rban.

 

Mivel a termelők és a kereskedők tönkretették a barackok élvezeti értékét,

csak akkor élvezheted már e két csümölcsöt, ha magadnak termeled és teljes érésben szeded le és eszed.

 

Szóval ezért lesznek barackfáim, még akkor is ha van olyan év mint az idei, amikor egy szem termés sincs rajtuk.