vadeger Creative Commons License 2023.09.12 0 0 102925


Jó estét, sziasztok!
Idős házaspártól vettük a házat, van egy ciszterna a kertben. 165x165 centi. Vaslapok szolgálnak a lefedésére keresztbe 3 sávban, amit egy középre hosszában fektetett fagerenda tart alulról. (A gerenda a ciszterna falán támaszkodik.) Azt mondanom se kell, hogy a párás közegben a gerenda nem húzza soká.

 

Ellenben akad a kert végében egy 185-190 centi hosszú beton gerenda, a kerttel együtt jött. Nem tudom, létezik-e ilyen gyári hossz. Ide teszem a képét, mert nekem úgy tűnik, hogy az egyik vége valamilyen módon tört felületű, a másik vége pedig mintha flexxel volna elvágva. Sajnos az öreg bácsi már szenilis, így nem igazán emlékszik, hogy miféle gerenda ez, a néni pedig a létezéséről sem tudott.

 

Ez a betongerenda viszont pont beférne oda, ahol most a fagerenda van az akna tetején, a vaslemez alátámasztására ( az a gondolatom, hogy kicserélném rá a szétkorhadó fagerendát). Az a gyanúm, hogy a bácsi talán éppen erre szánta ezt valamikor. Maximum 2 ember súlyát kellene majd elbírnia plusz a fedésnek használt vaslemezét.

 

 

 

 

 

Mit lehet megállapítani kép alapján róla? Vajon fel merjem használni? Nem fogunk beleesni a ciszternába, ha rálépünk, elbírna ez 250 kilót?