homerx Creative Commons License 2023.09.11 0 6 152692

na, akkor megegyszer, bar mar rongyosra tepem a szam. NEM letezik kulcsos hatarozo. barki, barmit is mond a ny-butapest-szelavi tengelyen, ilyen nincs! reszkulcsok leteznek, de olyan, hogy fogok egy gombat az erdoben, es vegigmegyek valami itineren (kulcson), majd kiesik, hogy az egy feher porhanyosgomba, na olyan nem letezik. olyan nehez felfogni? korabban mar meg is magyaraztam az okat: amig egy him oroszlan kolokkora ota sorenyt visel a halalaig, addig saccperkabe mindenki be tudja loni, hogy az egy oroszlany, raadasul egesz valonuseggel him (najo, ez a mai vilagban mar nem teljsen igaz). fogsz egy embernek latszo targyat. szinten, kb ranezesre belovod, hogy az ember, nem csimpanz. raadasul meg a nemet is belovod (vagy a kokot). ezek a makroszkopikus jegyek ugy kb vegigkiserik a fent nevezett egyedeket joooooooo sokaig. az oroszlannal mondjuk 30 evig, az embernek latszo targyaknal valtozo, de ugy mondjuk 1-2-3 emberoltoig (25-50-75 ev).

na, fogja magat taormina es kimegy az erdobe. talalkozik egy gombaval reggel 6-kor. racsodalkozik, hogy huuuu, ez qrvaszuper, de nem bantja. kimegy delutan 6-kor, es csodalkozik, hogy hova tunt a gombaja, ami meg itt volt reggel, helyette valami rondasag figyel.

na, de semmi problema, meg szerencse, hogy reggel vett mintat, amit otthon joooool megpeceerezett. fogja magat, az esti egyedbol is vesz mintat. a masodik peceer futas utan furcsan tapasztalja, hogy a reggeli szep gomba, az ugyanaz az egyed, mint az esti rondasag.

hm, elgondolkozik, ezt hogyan lehetne kulccsal lekepezni, de csak a spejz kulcsat talalja, ahol ott figyelnek a szaritott varganyaknak a kulonbozo novekedesi fazisaiban szedett peldanyai.

najovan, gondolja, ezt hagyjuk a pixaba, elmegy inkabb a zoccsegeshez csiperkeert, mert azok egyformak.

 

eeeees, akkor most homerbacsi megiszik egy sort, mert sort csak pilzen varosaban foznek, es az mindenhol egyfrma, barhova mesz a vilagon, nem kell hozza hatarozokulcs.

Előzmény: taormina001 (152690)