Mz. Creative Commons License 2023.09.07 0 0 90840

Sziasztok!

 

Már nagyon-nagyon régóta, időszakonként olvasgatom a fórumot, de csak most regisztráltam be, ezért legyen az az első, hogy nagy köszönet részemről az eddigi rengeteg leírt hasznos információért.

 

Lennének kérdéseim, de előtte megpróbálok néhány információt átadni.

Több mint felülvetés, inkább újrafüvesítés küszöbén állok. A korábbi 280-300 m2 terület, mostanra csak Kb. 175 m2. Egybefüggő, de össze vissza elterülő, ami jelenleg gyom mentesített, helyenként füves, de ott sincs összezárva, többnyire a kigyomlálás és az árnyékosabb részek miatt.  

Nagyon elkezdtem szemezni az egyre nemesebb nádképű csenkeszekkel és megpróbálkozok a Polder sunshine keverékkel bevetni a területet. Automata öntöző van, nem is annyira a kiégés miatt gondolkodom ebben, hanem abban reménykedek, hogy strapabíróbb lesz. Nagy az igénybevétel a járkálás miatt és egyre gyakoribb a gombásodás is. Hátha ez a fűmag jobban tolerálja a taposást és ha későn reagálok a gombásodásra.

 

A kérdések: Jelenleg is látok jó pár pajort a földben és korábban okoztak részleges fű kipusztulást. Melyik szert alkalmazzam ha nem szeretném a sok hasznos gilisztát is ritkítani?

 

 

Reggelente jelenleg is látok gombás fonalakat a területen. Ezért gondoltam, hogy lefújom a csupasz föld területeket is gombaölővel még fűmagszórás elött. Jó gondolat ez? És melyik szert javasoljátok?

 

Így az őszi vetéskor melyik típusú trágyát szórjam ki? Egyébként jó vízáteresztő, éppen ezért kevésbé tápanyagmegtartó talajom van, ennek ellenére mostanában igyekeztem a szervesebb, úgymond gyengébb koncentrációjú trágyákat alkalmazni.

 

Egy pár zsák marhatrágyát gondoltam azért bedolgozni, nem tudom erről van e vélemény illetve javasoltok e valamilyen talaj javítót az úgymond sovány földhöz?

 

Előre is köszi, ha jön válasz.