FERENSZ Creative Commons License 2023.09.06 0 0 3775

SIKU BMW 320i:

 


Noha nem nagyon szoktam már manapság nézegetni a kisebb példányokat, azért meg-megnézem őket.
Milyen jól is tettem.
Ugyanis mikor anno György Képes jóbarátommal - mely barátságot szintén egy SIKU-nak köszönhetünk - sok SIKU példányt megvásároltunk a József Körúton lévő HOKI modell boltból, akkor tudtam szerezni egy ilyen ezüst BMW példányt is, ráadásul bontatlan állapotban.
Noha tudom milyen a kidolgozása, a formája, mert zöldben és fehér-zöld rendőrségi változatban lehet találkozni vele - na meg a kék-fehér versenyes példánnyal - de sajnáltam hogy az ezüst változatomat nem bonthatom ki emiatt - noha annyira nem szokott érdekelni - de mondom ez egy ritka példány.
Olyannyira hogy az eBayen se nagyon találni az ezüst 320i példányt, csak az előbb említett változatokat.
Így nagyon megörültem mikor megláttam Dénes Márk cimborámnál és pusztán kíváncsiságból megkérdeztem az árát.
Hopp, amint meghallottam már gyorsan raktam is (volna) el, de előtte még inkább letettem az asztalra amíg odaadtam az érte kért árat.
Így már legalább nem kell kínozzon a bliszteres változat és végre lett egy bontott változatom is belőle.
Köszi Márki.
Nem tudom bizonyos változatoknál mi határozza meg hogy mennyi van belőle - úgy értem tudom hogy az árat nyilván a fellelhetősége is befolyásolja - de itt arra gondolok hogy vajon a zöldből miért van olyan sok, ebből meg olyan kevés.
Hisz ugyanúgy SIKU, ugyanúgy egy Bömös, csak nem a zöld leggyakoribb változat hanem ez.
Meglepetésemre Németh József (Kingsman ügynök) kollegával is összefutottam, kivel már rég nem találkoztam és váltottunk is pár szót.
Ő is említette hogy szép kis példány és hogy milyen jópofa hogy elől az irányjelzői nem festettek, hanem az is rendesen üveg.
Ha úgy nézzük valóban remek ahhoz képest hogy nem mai darab ez a SIKU, mivel hogy milyen jól megcsinálták akár az irányjelzős szélt, akár a formát kialakítva hogy tökéletesen belepasszol a helyébe a lámpa, valamint azonkívül hogy az alváza is a modellel azonos - vagy ha mást nem kicsit elütő - változat, mivel a legtöbbször fekete.
De nem ennél.