FERENSZ Creative Commons License 2023.09.06 0 0 2623

Altaya Peuget 504 GR TN:

 

 


Korábban is láttam már ezt a példányt, de valahogy nem éreztem azt hogy annyira vágynék rá.
Börzén is belebotlottam már egyszer-kétszer - ráadásul pont egy közeli modelles emberke személyében - de nem tudtam rávenni magam.
Lévén noha az 504-es Peugeot-t kedvelem - a Renault 18-al együtt - két régi kedvenc francia járgányom, de ez valahogy mégse hozott lázba annyira.
Most viszont elhoztam.
Vilinél láttam meg, akinél már korábban is kiszúrtam, de Székelyhídi Bencével le volt beszélve egy kombi fehér Lada átadása, Ő pedig leegyeztette Vilivel, mivel úgy nézett ki hogy ütjük egymást időben és nem fogunk találkozni, így rajta keresztül intéztük.
Rákérdeztem milyen árban van és már fizettem is, de nem a teljes vételárat, hanem mondtam hogy akkor annyival kevesebbet adok mint a Bencének hozott modell, Ő meg ha megérkezik kifizeti a Ladája árát neki és mindenki jól jár :D
Így hát elhoztam.


Elől szép lámpákat kapott, még a hűtőmaszk is a színnel megegyezőre van fújva, noha - gyanítom - külön berakás.
Elől-hátul szürke lökösöket kapott, melyek megegyezőek az oldalán futó alsó résszel, ráadásul az első lökösbe picike, osztott, de üvegből lévő helyzetjelzős-irányjelzős berakást is kapott.
Nagyon jó :D
Szép az ezüsttel pingált Peugeot oroszlán embléma is.
Igaz az argentin modelleknél megszoktuk már hogy van a - általuk használt - rendszám, ennél ez a piros nem tudom pontosan milyen akar lenni, vagy van-e különösebb jelentése.
A vezető oldalra kapott egy szürke visszapillantót, valamint egy kis antennát is a tetejére.


Hátul szép piros-sárga-fehér lámpákat kapott üvegből, melynél meglepődtem, lévén a korábban retróautós sorban, vagy más Peugeot 504-es példányokat látva ott nem üvegből voltak kialakítva, de tetszik hogy figyeltek erre, sokat számít és sokkal jobb a modell összképe-megjelenését illetően is.
Ráadásul a lámpákat körülöleli a lökössel megegyező színű szürke körítés, és egy kis műanyag spoilert is kapott, melynél arra is figyeltek hogy ne legyen hosszabb mint a csomagtartó ajtó szélei.
Remek.
Kapott egy csomagtartózár pötty festést, ott a Peugeot felirat és az 504-es típusfelirat is, bár a GR TN nem tudom milyen felszereltségre utal.
Imádom.