Törölt nick Creative Commons License 2023.09.05 0 0 90837

Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni.

Sokféle fűmagot kipróbáltam már, de pár év alatt mindegyik gyep megadta magát a természetnek. Igaz se időm se kedvem pázsitot nevelni. Szóval az utcafrontról volna szó. Vetettem már bele mindenféle szárazság meg rossz talaj tűrő fajtát, de kidőltek. Aztán hagytam az egészet, és megjelent ez a valami: 

Nincs az a hőség, ami kipusztítaná. Locsolást megköszöni, de ha csak esőt kap azzal is elvan. Szép lassan terjed évi 1-2 nm-t. Mivel se öntözést, se (mű)trágyát nem nagyon kap, ezért 5-10 cm-nél nagyobbra nem nő, azt is nagyon lassan, így nyírni is csak hébe - hóba kell. Összefüggő zöld réteget ad, azt is simán elviseli, ha autóval áthajtok rajta. Ahogy a neten keresgéltem, arra jutottam, hogy ez talán tarackbúza lehet.

Viszont annak a "termése" (nem vagyok mezőgazdász) ilyen:

 

Ez meg nyírás előtt így nézett ki (csillagpázsit):

Abban kérném a segítséget, hogy mi lehet ez a növény, és hogy ha ez gyom, akkor van-e vmi "nemesített" megfelelője, amivel ennyi gond van, és különösebb gondozás nélkül bezöldíti a talajt. 

Valamint olvastam, hogy a Barenburgnak van nemesített csillagpázsit vetőmagja, azzal a mi éghajlatunkon érdemes-e próbálkozni?

Előre is köszönöm.