Törölt nick Creative Commons License 2023.09.03 0 0 89682

Hát ez már régen nem éppen erősen véleményes kategória.  Az ezzel foglalkozó kutatók tudósok 98.x százaléka ezen a véleményen és kutatási eredményen van, ezt inkább konszenzusnak nevezném...

 

Az hogy van pár személy és elmélet (amik bizonyíthatóan legtöbbször hibásak) akik esetleg mást állítanak az attól még nem biztos hogy igaz és úgy van. A mai modern klímamodellek már régóta külön tudják kezelni az emberi hatásokat a természeti folyamatoktól és hatásoktól az éghajlatra nézve, és sajna ezekből mindig az jön ki, hogy a természet képtelen lenne azt produkálni, ami az elmúlt 60-80 évben zajlik és zajlott, ilyen meredekség nem lehetséges. Pont a napokban mértek 428 ppm CO2 összetételt úgy, hogy az elmúlt 800.000 ezer évben 300 alatt volt, de inkább a 200-250 körüli sávban mozgott. Értem én hogy pár cikket elolvasva (főleg ha a cikkek hangadóak)  lehet ehhez is egyből érteni, és azt mondani klimahiszti, pénzérdek, stb ki mindenki aki ezt mondja, de attól még nem válik igazzá. 

 

Egy kiragadott példa a napi valóságból, azaz mire lehet készülgetni egyes helyeken - természetesen ez egy sima újságcikk mindenféle tudományos alapok nélkül, de arra ott vannak a tanulmányok kutatások eredményei, lehet böngészni azokat, aki mélyebben is kíváncsi rá nem csak a felszinre és a hangadó véleményekre.


https://telex.hu/kulfold/2023/09/02/phoenix-arizona-hoseg-hohullam-kanikula-hokamera

Előzmény: naiv_ (89681)