Átgondoltam többféle módon, és azt látom, hogy igazam van.
Szerinted, ha egy áramjárta O hurkot megforgatsz, lesz E? Szerintem igen. Ha lineálisan mozgatod, lesz E? Szerintem igen. A kettő között folytonos átmenetet is tudsz képezni úgy, hogy a forgatás tengelyét kiviszed a centrumból jó messzire. Forgatásnál töltése lesz a gyűrűnek, az lesz az E forrása. Ha kiviszed a forgatás tengelyét a centrumból, akkor egyre polarizáltabbá is válik, ha a végtelenbe érsz a forgatás tengelyével, azaz már csak lineárisan mozog a gyűrű, akkor már csak polarizált lesz. Ezek E forrásait adják. itt van az az E, amit a térerősségek Lorentz-transzformációival megkapsz.
A HK mágnest elemi köráramokkal is modellezheted, az előbbi O jelenti a mágnes egy kis darabját. A HK mágneskorong felett (is) ott lesz az az E, forrása a mágneben lesz, ahogy a köráramokkal modelletett verziójában is, csak ott az O vezetőkön. Nyilván nincs olyan mágnes, hogy merőlegesen jönnek ki az erővonalak a pólusfelűletén, és ez pont összhangban van azzal, hogy felette nem a levegőben lesznek E forrásai, amit cáfolatul elképzeltél nekem.
Szóval minden stimmel, a Maxwell-egyenletekkel, a Lorentz-transzformációs képletekkel, a relativitáselmélettel, mindennel. Nekem van igazam.