Dottore1981 Creative Commons License 2023.09.01 0 0 12925

Sokszor olvasom itt, hogy a Keserű Sniper 19 nem süti el a startpatront, illetve valamelyiket megbízhatóbban, de a megoldást nem nagyon írják le az emberek.

 

Az igaz, hogy a startpatronok minősége között lehet szórás, de a megoldás sokkal egyszerűbb mint sokan gondolnák.

 

Ez ugye eredetileg 410-es sörétesből van átalakítva. A 410-es sörétes központi gyújtású, ezért a kakas vége ilyen esetben gömbölyű.

 

A gömbölyű forma nem igazán alkalmas peremgyújtásu startpatronok megbízható elsütésére. Ráadásul veszélyes is lehet, illetve baromi nagyot szól ha a kezedben elpukkan.

 

Egy ilyen behorpadt startpatron már attól elpukkanhat ha kisebb ütés éri, hiszen nem tudjuk mennyi hiányzott ahhoz, hogy, elsüljön. Az ólom--sztifnát mellett porított üveget is szoktak alkalmazni a gyártók, aminek gyorsító funkciója van a dörzsölés, ütés hatására.

 

Tehát a Keserűnek annyit kellett volna tennie, hogy egy egyszerű ék alakra köszörüli le, ami nem túl hegyes és így nem szakítja át a startpatront. Pár perces munka.

 

Tehát ezt csak azért írtam le, mert látom senki nem említi és mindig a startpatronok vannak hibáztatva. Amúgy kisebb átalakítások után remek kis puskát lehet belőle készíteni.

 

Tehát az előbbiek után nem mondanám biztonságosnak a puskát.

 

Üdv, Dottore