kukucs33 Creative Commons License 2023.09.01 0 0 18900

Az ominózus beázás után már otthon kezeltem. Ahhoz csak a külső réteget állítottam fel és kívül, belül jó alaposan lefújtam a varrásoknál. Amennyire emlékszem, csak letakarítottam, hogy ne legyen poros, koszos, nedvesíteni nem kellett. De ez függhet a konkrét szertől is, hogy melyik mit igényel. Utána nem teszteltem locsolóval, sem máshogy, csak használtam tovább még pár évig.  Nem emlékszem nagyobb esőre, de a kisebb záporokkal, reggeli páralecsapódásokkal nem volt gond. Aztán már eléggé kezdett amúgy is eléggé viseltes lenni a sátor, úgyhogy lett egy másik, ami kisebb, könnyebb, praktikusabb.

Őszintén szólva ezekben a spray-s tuningokban nem nagyon hiszek, legalábbis a tartósságában. Nyilván működik valamennyire, de akkor is inkább csak egy vízlepergető felületet képez, mint vízállóvá tesz. Tehát kisebb terheléssel elbír, de egy komolyabb, tartósan áztató esővel szemben nem lesz az igazi. A tartóssága is kérdéses, mert pl. én ha használtam, akkor az minden nap új táborhelyet jelentett, az ezzel járó hajtogatással, pakolászással. Ez megint csak nem a barátja az ilyen utólag felvitt kezeléseknek. Az is más, ha valaki csak felállítja a sátrat egy kempingben (és akár olyankor körbefújja egy impregnáló spray-vel) és utána az fixen áll egy-két hétig, aztán mikor elpakolja az háborítatlanul pihen megint csak hosszú ideig.

Előzmény: VodkaTam (18899)