kukucs33
2023.08.31
|
|
0 0
18898
|
Huszon pár éve, hogy egy varrásnál beázó, akkor már tizenéves sátrat kezeltem egy 3M-es impregnáló spray-vel. Tulajdonképpen az is lehet, hogy már korábban is elmúlt a "vízállása", de csak akkor kaptunk akkora esőt, hogy ez kiderüljön. A lefújás adott neki még egy-két nyarat (minden nyáron egy 7-10 napos gyalogtúra és 3-4 alkalommal kb hasonló idejű evezős kiruccanásokon volt használva), de végül lecseréltem. Nem mertem megkockáztatni, hogy egy újabb nagyobb esőben rommá ázzon minden cuccom.
Ha elöregszik az anyag, vagy az azt vízállóvá tevő bevonat, akkor annak a helyreállítása eredeti állapotra nem hiszem, hogy gazdaságosan megoldható. Ellenben szinte fillérekért beszerezhető festőnejlon, annak a súlya sem nagy, ha jön a víz, rá kell teríteni a sátorra. Ebben az esetben arra azért oda kell figyelni, hogy levegő jusson be alá, mert a nejlon fólia nem csak a víz bejutását akadályozza meg, de a levegő cserélődését is. Hátránya még, hogy ha egyszer kibontottad, akkor "kissé nehézkes" újra összehajtani eredeti méretre :-) |
Előzmény: VodkaTam (18897)
|
|