lord Creative Commons License 2000.04.21 0 0 98
Szerintem meg nem lehet (illetve lehet, de nem kellene) szétválasztani a növény és állatvilágot.

Emléxem 1szer Hollandiában voltam egy magánparkban, ahol az étterem trópusi esőerdő volt, a WC sivatag- kis túlzással- soha olyan kevés állatot nem láttam, mint ott. Viszont soha nem tudtam úgy átérezni a "helyi" vagy "eredeti" miliőt, mint ott. Nagyon tuti volt, mintha átköltöztettek volna egy darabot az esős németalföldre, üvegbúrák alá. (Tiszta sci-fi)

Ez a növényes dolog is innen jutott eszembe. Ott mesélte ugyanis egy faszi (képzett és többoldalú ápoló, amit úgy hiányolunk itthon), hogy x kaktuszt vagy pozsgást vagy miafrászt csak azért hozták el, hogy sivatagi róka (vagy keselyű vagy más) otthon (jól) érezze magát és most már csak náluk van whole of the world, mert eredeti helyén kipusztult. És még azt is mondta, hogy hiába telepítenék vissza zöldséget, mert most tuti kipusztulna hiszen nincsenek már meg azok az állatok amik legelték, vagy trágyázták vagy lakták vagy az élősdieiket ették vagy akármi. De majd ha.... ha egyáltalán lesz majd.
Na erre gondoltam. Nem a tulipánokat kérem rajtad számon, csík :)

purusa
a gyerkőcök szerethetik fránya salátát, ha tudják, hogy a nyulak szeretik amiket ők meg szeretnek simogatni. De hogyan mondjuk el ezeket az összefüggéseket, ha mi sem tudjuk?