FERENSZ Creative Commons License 2023.08.25 0 0 2619

Norev Peugeot Boxer:

 


Egy Boxerrel tértem haza a börzéről :D de a jó értelemben :D
Hoppá, hoppá.
Na ezt sem kell már beszerezni :D
Tök véletlenül akadtam rá.
Kitaláljuk hol?


Na?


Hát persze hogy a szerb eladóknál, akiknél mindig akad valami érdekes szerzet.
Nem is hiába kell mindig igyekezni, fukarkodni hogy az ember odaférjen, mert percekkel később ez egyre nehezebb.
A kitett dobozban lévő szimpla autókat néztem - tehát nem a plexis példányokat - és egyszer csak ott volt előttem.
Miután gyorsan kiszúrtam nyugtáztam azzal, hogy "á biztos a MondoMotors féle kiadás" de mihelyst már felemeltem éreztem a súlyából is, hogy ez bizony a Norev változat lesz.
Majd megnéztem az alján a gyártó feliratát és az.
Noha doboza nincsen - nem is baj - de miután megvizslattam hogy mindene megvan - tükrök, lámpák, antenna, szélvédő is ép, hátsó lámpák sem hiányoznak - megkérdeztem hogy "hámács?" és miután megkaptam a választ, már fizettem is.
Így utólag belegondolva talán egy ezrest lealkudhattam volna belőle, de így sem bánom, nem volt vészes az ára.
Korábban már beszereztem a Fiat Ducato és Citroen Jumper változatokban és ez a Peugeot Boxer is tervben volt, viszont ahhoz megint össze kellett volna állítani egy pakkot és csak ezért nem akartam volna.
Viszont külön megvéve egyedüliként meg nem érte volna meg, noha volt gyűjtésem során egy-két olyan alkalom mikor annak ellenére is megvettem egy-egy olyan példányt, mely mellé nem társultak más útitársak.
De az ilyen eset ritka.
Így most már ezt sem kell külön beszerezni.
Természetesen ha úgy alakul, nincs kizárva hogy valamikor érkezik majd dobozos változatban, mert ha már a Fiat-Citroen dobozosban van meg, illetve ennek is úgy illene lennie, de majd meglátjuk hogy alakul.
Most, akkor, ott volt, doboz nélkül, nem hibátlan, de jó állapotban, így miért ne?


Elől szép lámpákat kapott, krómos, égőhelyes kialakítással.
Megkapta a szintén ezüstre pingált krómos Peugeot emblémás hűtőmaszkot, mely gyanítom hogy egy külön kialakítás, mivel picit mintha elütne tőle.
Ezzel nincs is baj, mivel ugye a Fiat Ducato-Citroen Jumper-Peugeot Boxer azonos konstrukció, ugyanaz mind a három csak más emblémás hűtőmaszkkal és más motorral.
Így érthető hogyha a gyártó így hozta ki.
De ezt így is kell.
Ha adott egy típus, amiből többféle változat akad, akkor érdemes átgondolni a modellöntvény gyártás előtt hogy hogy érdemes legyártatni, és utána ki lehet hozni másik változatban is.
Kapott egy Boxer típusfeliratot, két ködlámpa berakást, valamint belül is jók a szürke ülések és a bézs homlokfal.
Tetején a kis antenna is megvan szerencsére.
Oldalt kapott kilincsfestéseket.
Egyedül a tolóajtó tetejénél van egy kis kopás, de mivel amúgy is ezüst a modell, így annyira nem szúr szemet és engem sem zavar.


Hátul szépen kialakított hátsó lámpákat kapott, melyekben az égőhelyes kialakítás is látható.
Ez utóbbi magán a modellen van kialakítva - tehát eleve úgy van legyártva a modell - a pirosas rész meg a megfelelő módon van megcsinálva az üveg lámpán.
Ezt így kell (y)
Kapott egy féklámpa festést fentre, megkapta a kilincsfestést, a rendszámvilágítást takaró fekete festést, a Boxer típusfeliratot, valamint a Peugeot és szintén a Boxer feliratokat az ajtóra.


Ez is meglett :D


Korábbi melóhelyemen a három céges autónk közül ezt volt a legjobb vezetni - kivéve persze akkor, mikor a nulláson az egyik lehajtónál leállt a kocsi és elment a szervó is :D valamint nekünk a Citroen féle volt - mert jó volt mind terhelhetőségben, mind motorisztikusan, fordulékonyságban.
Ugyanis a három autónk közül, az Opel jó terhelhetőségben, de merev és gyenge motorisztikusan, még üresen is visszalassul kicsit emelkedőn.
A Ford motorisztikusan jó és húz is, viszont kevésbé terhelhető.
Így mondhatni a Citroen (és másik két változata) volt jó mind motorisztikusan, mind fordulékonyságban és terhelhetőségben is.
Nem hiába választotta sok kiszállítást vagy futárkodást végző cég flotta autójának, amikkel mind mai napig gyakran találkozhatunk, bár egyik alapvető hibájuk hogy az első lámpáik szeretnek mattulni.


És persze akkor már előkaptam a másik két változatot is, egy közös kép erejéig.