espace.hu Creative Commons License 2023.08.13 0 0 11252

Örülök hogy összejött !!! Ez azért (igaz még csak az első) de példaértékű üzenet a kereskedőknek , hogy igenis lehet másképp is .

 

Az előtte lévő posztodra csak annyit , hogy :

Én is beszélgettem a két-kör Kft-s mérnökúrral , DE azért annyiban egyetértettünk , hogy habár mostanában mediterrán teleink vannak , azért mi un. kontinentális éghajlatú teleket is megélhetünk -15  vagy akár -30 fokokkal is , ahol a 75C -előremenő azért még mindíg kevés ! És marketingszlogenek ide vagy oda , azt is figyelembe kell venni , hogy ezen új-technológiás hőszivattyúknál a komresszor 120-150%án vanak hajtva és hogy ezt ki is bírják , ehhez extra hűtőköröket kapnak a visszahűtésükhöz . Vagyis baromira a max.-on hajva érik el ezen eredményeket ... az idő majd megmondja mit fognak bírni .

Én úgy vagyok ezzel a hőszivattyűs dologgal , hogy kiegészítő megoldásnak OK , de csak erre berendezkedni nem mernék . Ráadásul ha nincs áram , teljes padlót-fogás van , míg hagyományos fűtést megfelelő munkaakkuval akár napokig működtetni tudom (és nem utolsó sorban töredékáron!) egy szigetüzemű napelemes rendszerrel akár folyamatosan , amit egy központi hőszivattyús rendszerhez megintcsak nagyon költséges hozzáméretezni ....(szóval majd a jövő zenéje lesz ...talán)

Előzmény: rézműves1 (11248)