hatosfalat Creative Commons License 2023.08.13 -2 6 10794

Románoknak köszönhetően látható volt a Debrecen két meccse is. Első meccset magabiztosan nyerték, másodikban viszont elég komoly pofonba szaladtak. Utóbbi döntően három ok miatt volt, ebből első kettő nem nagyon érdekes nekik hosszabb távon, a harmadik viszont elég szomorú:

  1. Bírók. Első félidőben elég komolyan belenyúltak a meccsbe a kétpercekkel. Másodikban kompenzáltak, de azzal meg nem tudott élni a DVSC. Hozzáteszem, arról már nem a bírók tehetnek, ha hat technikai hibát (köztük öt labdaeladás) követ el egy csapat emberhátrányban és amiatt sorban kapja az üreskapus gólokat.
  2. Ziccerek, kapusok. Szélsők sorra hibáztak, különösen balszél. Itt pech volt, hogy pont Petrus nem volt ott, mert Vámos és a kényszerszélső Csernyánszki nagyon nem érezte a kaput szélről. Ehhez még hozzájött három hetes kihagyása, illetve a Debrecen kapusainak sem volt jó napja. De néha van ilyen.
  3. Ambíció. Feltűnő volt, hogy néhány játékos már a második meccsre összeesett. Kácsor, Planéta, Hámori az első meccsen összesen négy technikai hibát vétettek, a másodikban 12-t. Pedig egyik sem játszott sztem 30 percnél többet egyik meccsen sem, Kácsor a másodikon még biztosan kevesebbet is, így is sikerült a Bistrita ellen öt technikai hibát vétenie, ebből négyszer emberhátrányban adta el a labdát (háromszor kapott gól). Annyit hozzátennék, hogy Planéta és Hámori legalább láthatóan küzdött, Kácsornál viszont úgy néz ki továbbra sem sikerült megoldani a hozzáállásbeli gondokat.

Ami látványos volt, hogy beállókat a tavalyinál sokkal jobban játszották meg, mindkét meccsen 9-9-szer kerültek helyzetbe. Tóvizi nagyon élt támadásban, az új holland lány egyelőre legalább annyit hibázott, mint a góljai száma. 

Jovovicsnak nem ment igazán jól, de azt megmutatta a második meccsen, hogy nagy küzdő, a hajrában sorra szerezte a gólokat. A svéd lány elég szürke volt, de feltűnően jól érzi a beállókat.

Vámos védekezésben remek játék, támadásban is korrekt, de továbbra sem megy elől kiemelkedően neki. Én azt látom, hogy szenved a túl lassú és statikus társak miatt, az újakkal meg még nem épült fel a játékkapcsolata. Csernyánszkinak a lövések nem nagyon mentek, úgy éreztem nincs szerencséje, de a mozgása nem rossz, szép gólpasszokat kiosztott. 

Ami továbbra is hiányzik Debrecenben egy jó hármas védő. Nyilván az kérdés, hogy Haggerty, esetleg Jovovics mire lesz képes, ha majd összeszokottabb lesz a többiekkel.

 

Mindenesetre érdekes lesz a Debrecen bl szezonja. Nagyon bő játékoskerete van, ha az új játékosok beválnak, akkor különböző stílusokra is képes lehet, lassabb átlövésekre alapozott játék vagy akár egy gyorsabb játék is. Az biztos, hogy 2-3 játékos fizikailag hamar elfogyhat, de most van hova nyúlnia Szilágyinak. Viszont sztem átlövőben a bl szinthez (és egy EL F4-hoz) nagyon hiányzik nekik egy igazán kiemelkedő játékos, illetve kapus poszton sem érzem erősnek őket.