hatosfalat Creative Commons License 2023.08.12 -2 2 10790

Fradi sztem egy nagyon jó meccset játszott a héten, felkészülési időszakhoz képest meglepően magas színvonalat hoztak a csapatok. Voltak többen, akiknek még nem igazán ment a játék, majd belejönnek szeptemberre.

Védekezésben az sajnos mutat valamit, ha Cvjic volt a legjobb (legkevésbé gyenge) hármasvédőnk. Nem baj, majd jön Edwige nemsokára és helyreállnak a dolgok. Azért nem bánnám, ha legalább egyik magyar beállónk legalább közepes szintet tudna hozni hátul. Bordás mentségére szolgál, hogy ő a játékostársai közül csak Tomorival játszott együtt hármasban többet, aki pont nem volt ott.

 

Támadásban Klujber klasszis szint, de Lekic is jó volt. Ami meglepett, hogy Keti miért védekezik rövid oldalon, nekem több okból is érthetetlen:

  1. Láthatóan idén is többnyire egyedül fogja vinni a jobbátlövő posztot, már a CSM ellen látszott a meccs végi interjúban, hogy eléggé elfárad, ha meccs közben nem kap elég pihenőt.
  2. Lekic egyértelműen jobb nála hátul, de még Simon Petra is bíztatóbban mozgott nála védekezésben.
  3. Sztem a lerohanásokban sokkal jobb Keti, ha nem középről kell indulnia (mert az irányító a padról jön), hanem ahogy megszokta a szélen futhat.

Simon Petra láthatóan élvezi a dán bizalmát. Nem is okozott a csalódást, különösen a korához képest. Nyilván ilyen szintű védelem még a bl-ben is ritka, de 2/4 stat, 1 technikai hiba, 1 kiharcolt hetes nem rossz belépő élete első komoly nemzetközi ellenfele ellen. Védekezésben keveset volt fenn, akkor viszont meglepően jó volt.

Zácsiknak nem mentek a lövések, de passzainak köszönhetően egy alulról átlagot hozott. És védekezésben a jobbak között volt nálunk, igaz nem volt ebben nagy verseny.

A nagy vesztes Kukely. Bölk hiányzott, Zácsiknak nem annyira ment, de így sem merte a dán berakni, hát nem sok jót sejtet. Az is igaz, az új edző vélhetően bizonyítania akar rövid távon is. És a felkészülési időszak legfontosabb meccse volt a CSM elleni, hazai nézők előtt először, ráadásul román csapat ellen. Abban biztos vagyok, hogy Szani fog idén is hiányozni meccseken, remélem később Kukely lehetőséget kap és él is vele nemzetközi ellenfelek ellen is.

 

Albertsen újdonságaiból amúgy sokat még nem lehetett látni, lerohanásokban alig jutottunk helyzetekig (igaz pont Bölk és Edwige hiányzik, akikkel lehetne is lerohanást jobban erőltetni), védekezés sem volt jó. De ahogy tavaly Elek Gábor esetében is, idén is van még idő a tavaszi hajráig.