rézműves1 Creative Commons License 2023.08.12 -1 0 11247

Egy biztos, hogy fel van adva a lecke rendesen és sok tényezőt kell figyelembe venni, amik szinte szezononként változnak...Amikor 14-telén elkezdtem a pelletezést, 60-ft/kg körül volt az ára. 

Az majdnem gáz árban volt akkor és ugye ott a viszonylagos kényelem. Aki akkoriban segített nekem a hasznos tanácsaival (kedves itteni fórumtársunk) már öt éve fűtött vele. Pár évre rá, sikerült nekik bevezetni a gázt és rögtön kiderült, hogy az időközben, lassanként emelkedő pelletnél, bizony jóval olcsóbb...csakhát a bevezetés járulékos költségei verték (akkor) az egy millát.   

"Két-kör"-ös barátom szerint, most a legolcsóbb a hőszivattyú "H-tarifával", mert az újak már tudnak 75°C-os előremenő vizet is, amit egyből a már kiépített radiátoros rendszerhez lehet csatlakoztatni.

Csak hát itt is a rendszer kiépítési árai...H-tarifa, hőszivattyú...

Utána jön csak a gáz (és szerinte őszre le fog esni az ára) és csak azután jön a pellet. 

Ez szerinte azért is van így, mert sokan nem veszik figyelembe, hogy hiába 17-19Mj/kg a hőértéke a jó pelletnek, a kazánok hatásfoka csak 75-80%-os. A gagyi pellettel meg még rosszabb...

Amit a bajai Mogyi-KFT árul, szotyihéj-pellet, az ég mint az állat és az ára is jó (volt), csak az meg a savassága miatt széteszi a kazánt. Nekem egy szezon után tiszta rozsdás volt belül, meg mindenhová feltapad, nem csak a függőleges oldalfalakra, hanem még a plafonra is és alig lehet tisztítani... gusztustalan egy anyag.

Előzmény: espace.hu (11245)