TLBY Creative Commons License 2023.08.12 -1 0 137740

Az Ikarusba csak, azért vágtam bele, mert az egyetlen, ahol egyezik a makett és a modellvasút méretaránnyal:

1" 1:12. Csak a francnak van ekkora vasútja, meg makettje. Jó, pár akció babám van...

Az összes többinél direkt eltérő 1:48 1:43 0-nál 1:45, mert férgek, azért.

Nagybratykómnak volt, ezért terveztem én is, de kimarad. Meg utánfutója sincs.

Akkor leírom mitől parázhatsz még. Az abroncsok, amik hiába nem lettek összekenve zsírral, az ördög nem alszik (ezért morcos). Aztán ott vannak az öntapadós részek, filcek, szőnyegek, amik idővel hajlamosak leválni, megfolyni, elengedni, szőnyegeknél, kárpitoknál felkeményedni, szétrepedezni (5-25 év tájékoztató jellegű, 35-40 fokban megy hamarabb is).

Ha van benne lágy PVC (ülés kárpitok), arra jó eséllyel keresztet vethetsz (8-13 év). Felkeményedik, megfolyik, elpattan, porlik. Ami jó hír, hogy, ahol sztirollal illeszkedik azt meg is marja a kipárolgó lágyító. A sztirol, ahol nem illeszkedik PVC-vel, festett fémmel, gumival jó eséllyel megmaradhat. Erre sincs garancia, van több snapkitem, ami 15-25 évet kibírt kereten a dobozában, majd pár évvel, hónappal összepattintás után az elemek elkezdtek repedni, törni. Volt valami feszültség bennük, amit nem bírtak lerelaxálni és jobbára az összeömlési zónák mentén elpattantak. Nagy örömömre persze, hogy pénzt adtam érte. Ragasztók: ez lehet szalag, kétoldalas, gél, folyékony, pillanat. Besárgul, bebarnul (vagy nem) és kiporlik, elpattan, megfolyik. Az ablakok, ha nem kapnak hőingadozást, napot (akkor sárgulnak, opálosodnak) elvileg megmaradnak, ha repednek, görbülnek, szorulnak, az a kaszni halálát jelezheti.

Szép álmokat Bazsi!

Én meg sehol nem tartok vele, az sem biztos, hogy minden megvan már, mert egyedi futóművet szerettem volna alá, ami nem kanyarodik, de gurítható és nem csuklik össze az egész. A működő indexet már feladtam.

A Zéta60-nál nem terveztél bolygóajtót? Bár, akkor már sok mindenhez hozzá kellene nyúlni...

Előzmény: vw-s (137739)