zdcmchy Creative Commons License 2023.08.05 -1 0 435074

Onnan nincs ismerősöm, de az hülyeség, hogy az ukrajnai egészségügy 90% a lenne a dnyeper partján. Nyilván szét kellene teríteni az országban azt a milliónyi ápoltat..... vagy fél millió, rengetg lenne az is ha 200 000 lenne a halott.

Szerintem néhány 10 000 lehet az ukán és orosz vagy más idegen nemzetiség összesen. Nagyon sok az is, de ez nem világháború. Egy hadjárat amiben a cár elcsatolt kisebb területet,módosította a volt szovjetúnió nem jól kijelölt határát. Így jobban igazodik a beszélt nyelvhez és vannak bizonyos egyéb meggondolásai is bizonyára.

Pár hónapig voltak, de jó éve már nagyon nyögve nyelősek a hadi tudósítások. Az egészet lassan márcsak az ukrán tájékoztatásami éleben tarja,hogy majd egy év múlva indul a nagy támadás meg kellenének ilyen repülőgépek meg olyan tankok meg amolyan nem tudom mik.... azt nem tudjuk, hogy ki robbantott hidat, gátat, ammónia vezetéket, petárdázgat moszkvában stb... Lehet az orosz is, nem tudjuk, legalábbis én nem tudom ott vannak e akiknek érdke ez ahelyzet? Lehet mert nyugati konkurrencia nélkül tudhatnak valakik termelni helyi piacra dolgokat. Persze ázsiai az viszont csak van. ...szóval a fene tudja, de az egyre szembetűnőbb, hogy a 4.német birodalommal konvergálnak a belpolitikáikban. Vagy egy év múlva az usa-ban ha nyer Trump, ezeknél meg bukik vagy meg is hal putyin azzal is éppen egyformák lesznek? De szerintem a német-orosz ami már most nagyon gyorsan közeledik. Gazdasági kényszer is ezeknél a nagyobb orosz és német oldalról nézve is.

Előzmény: mica-r (435073)