Caipi Creative Commons License 2023.08.05 -1 2 32821

És lőn.....

 

Stand25

 

Most voltunk először itt, és a piacon is csak egyszer, már ha eltekintünk egy Champagne day-től, aminek a keretében eszeveszett jó Eggs Benedict volt kapható náluk. Tetszik a hely, modern, de azért

barátságosnak mondható. Mikor odaértünk dél körül, még kevesen voltak, de mire eljöttünk, 4/5-ig biztos meg voltak telve. Magyarok, külföldiek vegyesen voltak.

Előszor kaptunk üdvölő falatnak kenyeret és vajkrémet, nagyon ízlett. Én ittam egy Proseccot, meg kértem egy vizet, DN egy korsó IPA-t rendelt. 

Utána DN francia hagymalevest evett, én meg a híres Széll-féle gulyáslevest. Előbbibe is belekóstoltam, nagyon finom volt de nekem kicsit túl édes. A gulyásleves jobb volt, mint amilyet ezer és egy éve étteremben kaptam, de nem annyira jó, mint amilyennek képzeltem. :) Képről / cikkekből tudtam, hogy valami savanykás izű cuccost tesznek a tetejére, amit ijedten hiányoltam, de benne volt, és  akkor volt a leves a legjobb, mikor találkoztam vele. Amúgy a leve eszméletlenül koncentráltan finom ízű volt, de nekem kicsit túl olajos vagy zsíros, de nem zavaróan. A hús nagyon nagy darabokra volt vágva, amitől hamar kifogyott, na meg néha alig tudtam egyben bekapni. A hús, a répa és a krumpli is majdhogynem al dente volt, ami furcsa volt, de nem baj, inkább ez, mint szétfőtt tartalom. A csipetkét gondolom tényleg csipkedték, annyira apró volt, hogy sokáig azt hittem, hogy nincs benne, legalul kerültek csak elő. 

A főételem a következő volt: 

Veresi” sültparadicsomos szélesmetélt, parmezán, olívaolaj

Hát ha volt benne parmezán, akkor nagyon jól álcázta, én csak most látom, hogy az ételleírásban volt. :) Gyakorlatilag egy nagy tányér híg paradicsomszószban csücsülő tésztát kaptam fél koktélparadicsomdarabokkal. A szósz se nem olaszos volt, se nem magyaros, ámde édesített, és finom, de... minél tovább ettem ezt a savanykás-édeskés cuccot, annál inkább kívántam volna valami kontrasztot hozzá, ízben és állagban is. Úgy döntöttem, én a helyükben sajtos morzsát tennék rá. :) 

Ja amúgy mindkét ételem szájpadlás- és nyelvégetően forrón érkezett, jól le is vert tőlük a víz, pedig alapból kellemesen hűvös volt.

DN tökfőzeléket evett, ami igenis volt, a papír étlapon is szereplő táblás ajánlatok között. Mangalicafasírt volt hozzá, egybefasírtszelet még meggrillezve. Ízlett neki, de azt mondta, hogy hasonlítani nem tudja mihez, mert teljesen más, mint amit megszokott, a tök nagyobb darabokban és persze keményebb állagban szerepelt benne.

Végül én ettem még egy mandulamorzsás madártejet, na ennek szuper kontrasztja volt :), és finom is volt, csak azt furcsállottam, hogy a leve tejszerűen híg. 

Két eszpresszóval fejeztük be, visszatértek az újhullámosról az olaszra, és mivel feltételezem, hogy jó kávét használnak, azt kell hogy gondoljam, hogy lefőzni nem tudják jól. Rossz nem volt ízileg, de túl hosszúra engedett és így némileg híg, DN-nek meg, aki alapból cukor nélkül és tejjel issza, de utóbbit nem adtak, kesernyés. (De sok helyen issza így is, ha nincs tej.) 

 

A személyzet kedves, profi és többen szolgálnak ki / fel, amit a Google-en valamiért rosszallottak páran, de nem értem, miért. Sok helyen van így. 

 

Na most ugyan sok apró kifogást fogalmaztam meg, ahogy a német mondaná, magas színvonalon elégedetlenkedtem :), de összességében teljesen rendben volt minden és finomak voltak az ételek, a kulináris élmények nyújtását viszont meghagyják a Standnak. :) Ja és határozottan jobb az ár-érték aránya, mint a Pomo d'Oro-nak. 37.000 volt a számla a 15% szervizdíjjal együtt. 

 

Fogunk még menni. 

 

 

Előzmény: Caipi (32820)