hory004 Creative Commons License 2023.08.05 0 0 56467

Kétszer már begépeltem, harmadszorra csak sikerül...

 


A kertek alatt jó meglátás, most is így funkcionál nagyjából, csak nem teljes hosszban, de a jelenlegi kialakítás nagyobb forgalomra alkalmatlan, azonkívül, hogy az északmegyer dülő átkötése kb 15 éve kellett volna hogy megtörténjen, érdemi változás nélkül nem sok haszna lesz, kb minden kereszteződésben alárendelt útként nem lesz nagy áteresztőképessége.

Ha végtelen pénzből kéne normálisan megcsinálni/1000 kmrel nyugatabbra így nézne ki a project:

Haladjunk keletről nyugatra:

6-578 csomópont (+bogádi elágazás) még úgy ahogy elmegy, de ha terelni akarjuk az átmenő forgalmat simán el tudnék képzelni egy két sávos körforgalmat, egyrészt ha többen mennek az 578 felé, Bogád felől esélytelen lesz kikanyarodni, másrészt ide kb 90-100 körül szoktak beesni, előtte utána van keresztbe 6 sávon gyalogos forgalom, nem árt ha valami lassítja a forgalmat.

578 Pécs első elkerülője, elbírna a Hegedűs János utcáig 2x2 sávot, ami a pécsváradi vasúti híd bontása nélkül esélytelen.

578-HJ az egyetlen jelenleg is lámpás kereszteződés, kanyarodó sávok mindenképp kellenek.

Hegedűs János utca nemrég lett lebombázva, (nézd meg a régebbi utcaképet) nem véletlenül van forgalom erre.

HJ/Mohácsi út/Tüskésréti csomópontot én egybe venném, ide végtelen pénzt lehetne elkölteni.

Első ötlet egy jó nagy kutyacsont, két oldalon buszmegállók elférnek, van a környéken pár cég, ahová busszal járnak dolgozni, megáll a helyközi is, van olyan útirány ahová most nem biztosított az átszállás. Ne adj isten, ott megy a vasút 30 méterre, semeddig nem tartana egy peront is felhúzni, ha lenne értelmes elővárosi közlekedés villány felé.

B verzió, (nagyon bilibe lóg a kéz) ott van szemben a Nagyhidi utca, „csak” át kell ugrani a vasutat, ez esetben csak az elsőbbség adás táblákat kéne átrakni a Mohácsi útra.

Tüskésréti egyrészt 2x2 sávra nincs hely a távhővezeték miatt, másrészt már az nagy javulás lenne ha újra lenne aszfaltozva, jelenleg repülő nem repül felette egyenesen. Kereszt utcáknál kanyarodósávok minimum szükségesek.

Tüskésréti/Siklósi/Északmegyer dülő teljes ujragondolás. 1 sáv a 3 iránynak, telezöldes lámpaprogram, a vezeték miatt itt is necces mit lehet csinálni, de ez lesz a palack nyakában a dugó.

Északmegyer dülő jelenleg egy másfél sávos zsákutca, a Hauni és a vásártér hátsó kapujához, az innen nyíló utcák lakópihenő övezet, szerencsére van egy kis zöldterület a kettő közt. Az áttörés csinálhat egy ugyanolyan elbasztott csomópontot, mint a mohácsi útnál, van egy patak amit be kéne fedni, de mindenképp az lenne a jó, ha a Füzes dülővel szembe jönne ki.

Füzesdülő is pár éves történet, a Nyugati ipari út viszont igényelné a 2x2 sávot innen, ezt a vasúti híd mindenképp szűkíti 2x1 sávra, onnantól sincs hely 2x2nek, de a patacsi körforgalom az igazi katasztrófa, az elkerülőn és a Makayn is több száz méteres sor jön össze egy sima hétköznap délután.

Ezek alapján igazi elkerülő sose lesz, sőt, pénz és érdemi hozzányúlás nélkül nem fogja megoldani azt, hogy a belváros járhatatlan, de ha már 10%ot kivenne onnan sokkal egyszerűbb lenne. (nyilván ehhez kell az is, hogy ne legyen lezárva egyszerre 2 k-ny irányú út, meg a két vasúti felüljáró után egyszerre félpályás útzár hónapokig(!!!))

Ami nagyon kéne még, az a teherforgalomnak egy átkötés a Füzes dülő felől a Csemete átjáróhoz, ne kelljen vissza menni kertvárosba. (578-M60- Csemete-Nyugati ipari).

Előzmény: RadiX (56465)