vizus
2023.08.04
|
|
0 0
90304
|
Mint mondtam, Medgyesegyházán voltam fiatal. Dinnyéje szinte mindenkinek volt a kertben, plusz a Mezőkernél segítettünk pakolni, vihettünk haza dinnyét. Valóban számít a kocsány állapota, a sárga folt, de legbiztosabb jel a hangja volt ( Van) Tenyérrel megütögetjük. Az éretlen nagyon éles, csengő hangot ad. A túlérett - apadt - olyan lapos, kongó, mély hangot. A jó minőségű a kettő közt van. Ha boltban, vagy árustól veszek, mindig lapogatok, még nem nyúltam mellé. Persze én már túl vagyok több száz ütögetésen. Sajnos az előfordulhat, hogy a dinnye érett, de túl sok vizet kapott, ezért nem igazán édes. A túlöntözött, vagy nem elég napot kapott érett sárgadinnye is lehet ízetlen. Ha nagyon túlöntözött, meg is repedhet. Valóban a puhasága a legjobb jel, de meg is szoktam szagolni. |
Előzmény: d_feco (90299)
|
|