moonwalkr Creative Commons License 2023.08.01 -1 0 1052

Szia!

 

Semmi baj a "tudatlansággal":):)

 

Akkor sorjába:

booking-on ajánlasz szállást nézni, vagy van valami speciális. (esetleg hotels.com???)

 

Szállásfoglalásra kétféle "iskola" létezik. Az egyik a Booking, Hotels.com, Agoda és valahány név a naptárba'. Ezek között maximum annyi különbség van, hogy melyik mikor akciózik, egyébként szerintem ugyanaz a kaptafa.

A másik irány pedig, hogy nagy német irodák kínálatából választasz: Meier's, DerTour, FTI. Ennek az a titka, hogy mivel a német irodák százasával foglalják a szobákat, amelyekre jókora rabattokat kapnak, amiből továbbadnak az utasnak. Ezeket itthon közvetítőkön keresztül tudod foglalni (azon az áron, amit a Der, vagy a Meiers oldala feldob EUR-ban). Egy ilyen közvetítő pl.: Aaramu Travel, de van más is, ha kell. Nálam eddig - igaz nem feltétlenül Hawaii-ra, hanem a világ más tájaira – sokkal inkább ez a verzió jött be, mintsem a bookingos vonal, de érdemes nézegetni, hasonlítgatni. Időd van. Ha elakadsz, szívesen segítek.

 

Ja és még egy dolog (mivel saját bevallásod szerint is kezdő vagy, de ez nem baj): ha a Bookingot nézegeted, NAGYON ODAFIGYELNI a millió apróbetűre, mert ott van még egy csomó csoda, az ÁFÁ-tól, az ilyen-olyan díjon át a mittudoménmiig, ami nincs benne a csilivili árban és kiderülhet, hogy amire elsőre olcsónak látszik, az valójában nem az. Ne hidd el elsőre az árat, amit feldob.

 

Bankkártya vagy kp? (Mastercard oké?)

Amerikában? Viccelsz? Igen bankkártya (lehetőleg credit card, mert debittel valami koszos csavargónak néznek). MC-ot nem tudom, de nem gondolom, hogy baj lenne vele, csak ne Maestro legyen, hanem igazi ropogós Master.

 

Ha az egyik szigetről átrepülök a másikra, akkor az egy ""belföldi USA járat""? 

A kérdés többi részét már ide sem másolom, mert a válasz sokkal másabb, mint várnád. A szigetek között valamilyen környezetvédelmi, vagy milyen okból NINCS repülőforgalom, kompok vannak. Talán-talán Big Island és Oahu között van valami csöves járat, valami apró kávédarálóval, de ez ezer éves info és talán heliopterrel is átjutsz, de az meg más tészta.

 

Az USA vízummal mi a helyzet? Könnyű megszerezni? 

Az USA-ba nem vízum van, hanem ESTA. Itt találod az információs oldalát (Katt!!) és itt találod az igénylőlap oldalát (katt!!)

Nem automatikus a dolog, elvileg el is utasíthatják, ezért igen, addig, amíg nincs ESTA, addig foglalás sincsen, hacsak nem akarsz hazardírozni, vagy feleslegesen pénzt szórni. De amúgy a világ legkönnyebb ügye: beadod, leszurkolsz asszem 10 USD-t, vársz egy kicsit (olyan két hét), aztán jön e-mailen. 

 

Na ennyi.

Ha van még kérdés, bátran, segítek (bár nincs annak nagyobb varázsa, amikor az ember maga fedezi fel a lehetőségeket és maga csinálja, de azért néha olyankor is jól jön a segítő kéz:):)

Előzmény: Stefano 969 (1051)