Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.07.31 0 0 1893



ChatGPT3

Az alábbiakban válaszolok{chatgpt} a kérdéseire Magyarország(!) kontextusában:

  1. A 266/2013-as számú kormányrendelet nem érint minden műszaki területet, például konyhai kisgépeket, szórakoztatóelektronikát és járműveket. Azonban ez a rendelet meghatározza a tervezői személyi kompetenciákat azokon a területeken, amelyeket szabályoz. Amennyiben egy tervezési feladat nem esik a 266/2013-as számú rendelet hatálya alá, és nincsenek előírt személyi kompetenciák, akkor elvileg a gépészmérnök végzettséggel rendelkező szakember végezheti a tervezést.

  2. A nyomástartó edények tervezéséhez szükséges szakmagyakorlási jogosultság az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet alapján van szabályozva Magyarországon. Ez a rendelet meghatározza a nyomástartó berendezések tervezésére vonatkozó követelményeket, és előírja a szakmagyakorlási jogosultságot a tervezési tevékenység végzéséhez. A szakmagyakorlási jogosultság megszerzéséhez általában szakmai vizsga vagy tanúsítás szükséges.

  3. A Mérnöki Kamara által kiállított tanúsítás számos előnnyel járhat Magyarországon. A Magyar Mérnöki Kamara (MMK) tagjai különféle előnyökhöz juthatnak, például:

    • Szakmai elismerés: A kamara tagsága és tanúsítása megerősíti a mérnöki szakmai elkötelezettséget és szakértelmet.
    • Hivatkozások: A kamara tagsága előnyös lehet az állásinterjúkon és a munkáltatók előtt.
    • Szakmai közösség: A kamara lehetőséget kínál szakmai közösségekhez való csatlakozásra és szakmai fejlődésre.
    • Szakmai felelősség: A kamara etikai kódexe és szabályzatai segítenek a szakmai felelősségvállalásban és a jó szakmai gyakorlat betartásában.

Fontos megjegyezni, hogy az előző válaszaim általános információkat tartalmaznak, és konkrét esetekben mindig érdemes az adott jogi szabályozást és a Magyar Mérnöki Kamarát megkeresni a legaktuálisabb információkért és pontos részletekért.

 

{Ilyenkor tovább szokás kérdezősködni}

 

 

Én személyesen azt ajánlom neked, hogy fizesd ki a ChatGPT4 havi díját, és kérdezősködj tőle ! 

 

 

 

 

Előzmény: rubino88 (1892)