ilovejoci Creative Commons License 2023.07.30 0 5 26493

Sziasztok :)

Végülis Pestre mentem ma (ill. már tegnap, mert éjfél elmúlt), nem pedig Gárdonyba, s nem bántam meg ;-)

Az ok pedig az volt, hogy ezt az úti célt választottam, mivel rám írt Skype-on egy srác tegnap, hogy a Városmajor közelében összejöhetnénk :)

Úgyhogy reggel irány a Déli pu., majd tali.

Azután kibringáztam a Margitszigetre és ott töltöttem a délelőttöt: tekertem, napoztam, nézelődtem.

Kora délután aztán irány az újpesti nudi (Margitsziget-Árpád híd-Váci út-Tímár utca útvonalon).

Na, ott egy kissé elakadtam, mert nem találtam, hol lehet lemenni a nudis részhez (valami hajléktalan tanyánál lyukadtam ki :D)

Úgyhogy telefonos segítséghez folyamodtam innen az Indexről (hálás köszi az útbaigazítást fiú2090 ;-) )

Miután célhoz értem, először végigsétáltam a Dunapart mentén: pontosabban egy földes-füves úton toltam a bringát közvetlenül egy fás rész mellett, ami valamelyest eltakarta a Dunaparton nudizókat (de voltak kint textilesek, piknikezők, kutyasétáltatók, sőt lejjebb a vasúti összekötő híd felé még horgászok is - olyan jó pörkölt illat terjengett a levegőben, teljesen megjött az étvágyam :) Néhány kidőlt fa nehezítette a közlekedésem míg végigértem bringával a szakaszon (később szóba elegyedtem egy állatvédő csajszival, ő mesélte, hogy sok errefelé a hód és ők rágják a fák tövét). Amúgy a napozós partszakasz végén (a vasúti híd felé menve) egy nagyobb erdős rész van, kint is van a 'Természetvédelmi terület' tábla, néhány kis csíkos vaddisznó ki is merészkedett az erdő széléig :)

Aztán egy idősebb házaspárral dumáltam (aranyos fekete kutyájuk volt :) ), mondták, hogy ha megéheztem, megszomjaztam, akkor a vasúti híd lábánál van egy kerti kisvendéglő, érdemes meglátogatni.

Szóval, bringára fel, irány a kajálda, ahol végülis csak 3 doboz alkoholmentes citromos sörrel jutalmaztam meg magam, majd vissza a Dunapartra.

A parton középtájon kinéztem magamnak egy helyet, ott leparkoltam. Sajna, leginkább köves, kavicsos föveny van közvetlenül a víz mellett szinte végig :( Van egy-egy részen homokos és földes terület, de úgy láttam, azokat foglalják el először a napozók, piknikezők.

Ahol letelepedtem nagyon sekély volt a víz (kb. 5-6 métert mentem befelé, de még ott is csak a vádlimig ért), s meglepetésemre nagyon tiszta is (ahogy lépkedtem befelé, simán láttam a kavicsos alját).

Közvetlenül mellettem egy szimpatikus középkorú úr nudizott. Beszélgettünk, mondta hogy újpesti; s kiderült, ő is szokott néha Gárdonyban nudizni, mint én. Dumáltunk 1-2 órát - közben a vízirendőrök fel-alá cirkáltak, de olyan messze voltak (a túlparthoz közel), hogy ha nem mondja a srác, hogy ők azok, akkor arra gondoltam volna, hogy valami hobbi motorcsónakosok. Szóval, ránk (nudizókra) se bagóztak :) Néhány turistahajó és uszály is elhaladt (az egyik román felségjelűt szerintem rólam nevezték el - mint a fotón olvasható :D :D), de ők is távolabb (a Duna közepén vagy a Római-parthoz közel). Max. a kisebb hullámverésre figyeltem fel, amit csináltak, mintsem a hangjukra ;-) Aztán a srác szedelőzködött és elköszönt. Előtte megkértem, hogy kapjon már le (mármint csináljon egy fényképet a telómmal rólam :D - háttérben a Római part és a budai hegyek).

Alighogy ő elment, egy férfi és egy nő ült le a közelemben. Nyáriasan felöltözve voltak (a srácon nem volt póló), s úgy is maradtak. Nem nagyon figyeltem vagy hallottam, miről beszélgettek; de olyan vigasztalós tali lehetett, mert a férfi többször átölelte a nő vállát, derekát a hölgy meg mintha szomorú lett volna valamiért :( , leginkább a férfi beszélt.

Napoztam még egy ideig, aztán felszedelőzködtem és otthagytam a helyet, indultam vissza a Délibe.

Ahogy toltam a bringát a füves-földes úton a Tímár utca felé (jobbról egy nagy-nagy füves rész, balról erdő), jött szembe egy fiatal srác (Újpest szurkoló lehetett, mert fehér pólót viselt, elől-hátul keresztben lila csíkkal) Amikor közel ért, megstírőlt (felül nem volt rajtam ruha), miután elhaladtunk egymás mellett, szinte egyszerre néztünk vissza a másikra ;-) De már ahhoz nem volt merszem, kedvem, hogy megszólítsam (szerintem, gondolta hogy a focimeccs előtt még körülnéz a nudin ;-) )

Összességében kellemesen éreztem magam :) Nyugis hely, szerintem; pihenni, lazulni vágyó, barátságos, kulturált emberekkel beszélgettem :) S úgy vettem észre, hogy békésen megfér egymás mellett a piknikezni, a nudizni, a horgászni, vagy éppen kutyát sétáltatni szerető társaság :) A terület lehetne gondozottabb, kiépített (a Dunapartra vezető út és végig a partmenti rész), dehát ne legyünk telhetetlenek :) Gondolom, van jobb helye is a pénznek, amit erre fordítana Újpest vezetése. Pedig épp azon gondolkoztam mellette elmenve, hogy azt az iszonyú nagy füves területet (amelyen keresztül lejutunk a Dunapartra) vétek nem kihasználni :( !! Aztán eszembe jutott, hogy egy Természetvédelmi terület (erdő) mellett nemigen csinálnak semmit, főleg nem infrastruktúrát.

Biztosan ellátogatok még idén nyáron Újpestre is, amikor feljövök bringázni, futni, lazulni a Margitszigetre :)

Tomi