pszeudokeresztény szektás Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1054
Kedves OM!

Mint már olvastad, speaker is elismerte, hogy gyűjtöttek kopogtatócédulát katolikus templomoknál. Hogy hány templomnál gyűjtöttek, nem tudom.
Úgy tudom, hogy a katolikus templomoknál a Fidesznek és az FKGP-nek gyűjtöttek, egyes református templomknál a MIÉP-nek.
(A dolog nem zavar különösebben, az állam és az egyház szétválasztásába belefér, hogy az egyházak kifejezzék, hogy mely pártok elvei állnak hozzájuk közel.)
Ezen kívül pl. Gyulay Endre személyesen is részt vett kampánygyűléseken. Részlet egy beszámolóból:

A házasélettől kezdve a békepapságon át a kisegyházakról alkotott véleményen keresztül egészen a választásokig terjedt azon kérdések sora, amelyekre Gyulay Endre szeged-csanádi megyéspüpök, a katolikus püspöki kar helyettes elnöke adta meg a feleletet a MIÉP esztergomi választási gyűlésén.
    Az est első részében a nőtlenséget fogadott püspök a szintén cölibátusban élő II. János Pál pápa írásaiból tanított a házaséletről és a gyermekvállalásról. A téma gyakorlati részét is ismerő hallgatóságot azonban jobban érdekelte az egyházak politikai szerepvállalása, különös tekintettel a közelgő választásokra. -- Ha úgy össze tudnánk fogni a jelenlegi ellenzéket, ahogyan az Lengyelországban történt, akkor fütyülve és dalolva le lehetne váltani a szociálliberális koalíciót -- jelentette ki Gyulay. Az ellenzék együttműködésének azonban komoly akadálya a magyar társadalom elvilágiasodása. -- Nézzék meg, mennyivel előttünk járnak a lengyelek: ott családonként legalább egy Szűz Mária-kép lóg a falakon -- folytatta a püspök, majd a forrósodó hangulat lehűtése érdekében kijelentette: -- az egyház nem politizál, hanem a pápák kinyilatkoztatott közjót hirdeti. -- A pártállam idején nem voltak ilyen szemérmesek -- replikázott egy jelenlevő -- esküt tettek a kommunista parlamentnek, részt vettek a népfrontmozgalomban, a béketanácsban. Úgy ugráltak, ahogy a hatalom diktálta. Most miért nem mondják meg nyíltan, melyik pártra kell szavazni? Gyulay okosan kitért a válasz elől, mert mint mondta: -- Senkit nem akar magára haragítani. A közönség azonban neveket akart hallani. Gyulay nem kérette tovább magát: -- Torgyán vagy Orbán -- mondta. A hallgatóság üvöltésben tört ki. A püspök -- érezve a csalódottságot -- gyorsan hozzátette: -- Nem mondtam, hogy ne szavazzanak a MIÉP-re, csak gyűjtsék össze az öt százalékot!>/I>

Az általad említett személyek tudtommal nem zsidók. (Persze lehet, hogy csak zsidó gerincűek, vagy hogy is szoktátok mondani...)

Az, hogy a HGY az SZDSZ szolgálatába állítaná magát, nem igaz. Bizonyos kérdésekben (pl. abortusz) egyáltalán nem értünk egyet, és pl. a Tocsik-ügy idején is elég keményen bírálta a HGY az SZDSZ-t.

Az, hogy milyen napilapra hogyan nem emlékszel, nem érdekel. Arra sem emlékeztél, hogy melyik tévécsatornán láttad azokat a felvételeket.

Végül hadd kérjem én is tőled, hogy szakadj le rólunk a paranoiás, antiszemita feltételezéseiddel.

Üdv.
p.sz.

Előzmény: Okos Mikulás (1050)