hello40 Creative Commons License 2023.07.23 0 0 33198

Nem épp szívderítő, vasárnapi gondolatok, de megosztom Veletek:

 

Tegnap jutottam hozzá, hogy megnézzek egy korábban a BBC Earth-ről felvett filmet, amely a svéd - már nem annyira kislány: 2020-ban 18 éves, tehát nagykorú lett - Greta Thunberg a döntéshozók felelősségét felébreszteni akaró, a Föld végzetes pusztulási folyamatát megállítani célzó, gondolat- és lelkiismeret-ébresztő tevékenységét mutatta be. Egyúttal döbbenetes felvételekkel és adatsorokkal illusztrálva az állításait.

Számos nyugati országban a fiatalok között óriási támogató és követő tábora van - mert ők felfogják, hogy nem csak a jövőjükről, de már a jelenükről is szól ez a történet.

 

Nem úgy, a különböző országok az ügyben illetékes vezetői, akik a fosszilis energiahordozókról a profitérdekeik alapján nem hajlandók a megújuló energiaforrások alkalmazása felé fordulni, és ezzel a Föld további felmelegedését, vele az áradások, óriási viharok, földomlások, hatalmas aszályok, másutt villámárvizek és egyéb pusztító természeti jelenségek mind gyakoribbá válását idézik elő.

 

Felkavaró volt a látványsor, de még inkább a tudat, hogy mi felé megyünk.

Az egyik természettudós mondta nemrég: a Glóbusz túl fogja élni, ahogy a jégkorszakot meg sok egyebet az évmilliók folyamán. Az emberiség pusztítja el az életterét, ezzel önmagát.

És azok fognak először belehalni, akik életmódjuktól fogva a legkevésbé szennyezik a légkört, mint pl. a fekete Afrika lakói.