Teljesen igaz, viszont ha ugy gondolom akkor elmehetek más kórházba is, mert 50 km-es körzetben van állás és ott már 2-3szoros bért is fizetnek. Szóval kereslet-kínálat inkább a mi oldalunkon van.
Az én helyzetem is speciális mivel szakvizsga előtt 1 hónappal vagyok ezért most én sem nagyon ugrálhatok, viszont szakvizsga után valószinüleh én is elmegyek máshova.
Mo-on is van ugynevezett aneszt aszisztens egy két jól képzett(idősebb) egyedül tudna is altatni) a baj ott kezdődik ha baj van, mert akkor már oda inkább orvos kell, Gondolom az is speciális nálunk hogy általában az anesztesorvosok dolgoznak az intenziv osztályokon is, tehát nekünk két functionk is van plusz ha valaki nem jól van akkor még az osztályokon is "átengedik" a sebészek a gyógyítást nekünk. Ennek ellenére a megbecsülésünk a béka segge alatt van. Gondolom Amerikában ezt kárpótolja a rendes órabér.
Intratrachealis narkózis is csinálhat az aneszt nővér egyedül nálatok, vagy csak a lokalérzéstelenítésnél a bódításában segítkezik? Gondolom azért nagyobb sebészeti mütéteket csak szakorvos altat, mert ugye ott már therapia, transfusio stb... is kell a mütét közben.
Amugy multkr láttam egy amerikai emergency ambulanciát bemutató filmet a discovery csatornán. Hát egy golyót a térdból az orvos mindennemű érzéstelenítés nélkül vett ki, szegény embert hárman fogták le. Furcsállottam egy kicsit.