pityu bácsi
2000.04.17
|
|
0 0
70
|
Szóval a talajvíz olyan magasan van, hogy az udvaromban ill. a kertemben néha tócsákban áll a víz (általában a nagy téli havazás után, olvadáskor jön fel és április-május időszakban húzódik vissza. Talán idén csatornáznak, remélem az megoldja a problémámat, ezért vagyok optimista.) Azt tudtam, hogy a növényeknek (őszibarack stb.) nem tesz jót, csak arra lettem volna kíváncsi, hogy ha egy növény a talajvíztől kipusztul, akkor az hogyan és miben nyilvánul meg a növényen. Én ugyanis ilyenkor tavasszal szinte minden nap a kertemben vagyok, ápolgatom, figyelgetem, nézegetem a fáimat, bokraimat, megfigyelem rajtuk a változásokat, és azokat igyekszem hasznosítani a következő években. Amolyan autodidakta módon tanulom a kertészkedést, most már 8-10 éve. Ezért érdekel, hogy pontosan milyen jelenségeket lehet felfedezni, amiből pontosan be lehet határolni a későbbiekben a problémát. Tehát, ha a talajvíztől pusztul ki egy növényem, akkor felismerjem és ne arra gyanakodjak, hogy rosszkor, vagy rosszul metszettem, vagy permeteztem. |
Előzmény: Jerry Lee Lewis (69)
|
|