Alváskultúra Creative Commons License 2023.07.21 -1 0 14735

Kedves Northline,

 

felbuzdultam a bejegyzéseden, kellett egy kis idő, de: lesz egy matracunk, HR LUXURY néven, 40kg/m3 csúcs minőségű HR habból, 22cm matracmagasság és a 90-es méret 89 900-ba fog kerülni. Köszi az inspirációt:-)) Kb. 2-3 hét még...

 

 

És ami a kérdésedet illeti... József Attila írta, hogy aki szegény, az a legszegényebb. Nincs ez másként ebben az esetben sem. Egy német piacon, ahol egy 90-es matracnál a 140 000 Forint fogyár mellett eladnak egy típusból 5-10 000 darabot kicsit könnyebb jó árat (és egyáltalán alapanyagot) elérni, mint nálunk, ahol az elmúlt 15 évben Te voltál az első, aki 50kg/m3 sűrűségű habnál sűrűbb alapanyagot keresett (lehet, hogy volt még 1-2:-). 

 

Tudomásom szerint nincs is ilyen habgyártás Magyarországon még a Neveon-nál sem (régen Eurofoam), eddig is ha egy kicsit különlegesebb dolgot szerettünk volna, akkor ahhoz az alapanyagot Németországból kellett behozatni. Kis mennyiség-magasabb gyártási költség, dupla szállítási költség, lassú forgási sebesség-magasabb raktározási költség, így hát egészében sokkal magasabb alapanyag- és előállítási költség -és emellett persze elenyészően kicsit kereslet.

 

Szóval így kb. Legyen a megoldásunk, a válaszunk tehát a kérdésedre a HR Luxury:-)

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: NORTHLINE (14726)