skanderson Creative Commons License 2023.07.20 -1 1 6544

Hát elmentünk, jártunk a GNR koncerten. A zenekarral nem volt szerintem semmi baj, még talán korábban is kezdtek egy kicsit, mindent megtettek, Axl hangja is rendben volt, de a stadion akusztikája nem javult a Red Hot Chili óta. Ugyanaz a visszhangos massza. Megjelent a sajtóban, hogy menekültek az emberek Slash túl hosszú, és unalmas szólói miatt. Hát ezek a technikás szólók valóban értelmezhetetlenekké váltak ilyen körülmények közt. Még az ismertebb számokat is nehézségbe ütközött felismerni időnként.

Nem a lemezminőséget kérem számon!

Egy koncertnek nem kell úgy szólnia mint egy steril, kicsiszolt stúdió felvételnek, annál sokkal jobb is lehet. Nem azért megy az ember koncertre, hogy lemezt hallgasson, ami a legjobb esetben is csak halovány idézete lehet egy igazi rock zenekar élő hatásának, dinamikájának, erejének, amikor megdörren.

Sajnos úgy tűnik, hogy a nem kimondottan erre a célra épült stadion a jelenlegi technika mellett nem hangosítható be megfelelően, azaz alkalmatlan hasonló koncertek rendezésére.

Pozitív dolgokat is tapasztaltunk a rendezők részéről: A vizet felbontott, kupak nélküli palackban beengedték, a mosdókban, büfékben nem voltak nagy sorok. A szektorokat elválasztó kapukat nyitva hagyták - ezért tudtunk minden emeleten, és körbe járva is próbálkozni, hátha valahonnan jobban hallhatók. Sajnos nem találtunk ilyet (a küzdőtéren nem jártunk).

Előzmény: Fatboy Slim (6532)