Mahóniából csinált valaki dzsemet?
Van kétfélénk, a gyakori aquifolium és egy sokkal korábban virágzó, magasabb, talán M. media vagy valami hasonló fazonú. Gyöngyvirágra emlékeztet a virágának az illata.
Olvastam, hogy ehető, megkóstoltam. Az aquifolium kegyetlenül savanyú, a ribizli elbújhat mellette, egyébként úgy tűnik, nincs kellemetlen íze, már amennyire a rengeteg savtól ezt meg tudom ítélni. Ezt egyelőre hanyagolom, pár hét múlva újra megkóstolom, hátha érik még, vagy marad a madaraknak.
A másik viszont kimondottan finom, nem savas, úgy képzelem, hogy nagyon jó dzsem vagy zselé lehetne belőle. Most pár napig nincs időm foglalkozni vele, bízom benne, hogy még kitart egy kicsit a bokron, de figyelem, és ha fonnyadni látszik, lefagyasztom, aztán majd valamikor feldolgozom.