petergabor Creative Commons License 2023.07.14 0 0 290

Jártam már úgy, hogy lemerült az elem a Garminomban, persze tartalék elemet otthon hagytam :(

Semmi gond, elindítottam a telefonomon a nyomvonal rögzítőt: Geo Tracker.

Otthon egyszerű szövegszerkesztővel bemásoltam az telefonos tracket a garminos után. Persze ügyelve arra, hogy a garminos fejlécét tartsam meg.

Természetesen nem "ette meg" a Garmin Connect. BaseCamp (Mapsource) pedig igen.

Ezután jött a sorról sorra átnézés, mi lehet a különbség egy eredeti garmin track és az én hibrid trackem között.

Amiket javítottam:

min lat

max lat

min lon

max lon

(mert ugye ezek mások lettek)

Az időknél figyeltem arra, hogy a telefonos track később kezdődjön, mint a garminos vége, de ez nem lehet gond hiszen mindkettő eszköz pontosan mutatja az időt.  Azt hiszem talán az idő formátum is máshogy volt megadva, de ebben nem vagyok biztos.

Telefon nem rögzít magasságpontot, ezt is bele kellett írni.

Aztán mentem még kb. 300 métert a lemerülés után, mire elindítottam a telefont. Ezt a szakaszt kézzel rajzoltam meg. Na itt is minden más formátumban volt. És itt kellett trükközni az időadatokkal, mert itt egyáltalán nem is voltak.

Mindezek után továbbra sem működött a dolog.

Aztán egy "/" jel többlet volt néhány sor végén az eredeti garminos trackekhez képest. Miután ezeket töröltem, jó lett minden. (Lehet, hogy ez is elég lett volna.)

Hát ezeket nézd meg! Tehát min/max lon/lat, idők sorrendben vannak-e, idő formátuma, magasság, hiányzó karakter, többlet karakter.

Persze tudom, hogy nálad nem három összeollózott track van, de talán a fentiek közül sérült valami. Nézd össze sorról sorra egy működő fájllal, mi lehet a különbség!

Ez az út egy kajakozás volt, de kerékpárnál is biztos működik :D :D

Előzmény: efemm (289)